17 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mej podlegla pritisku: Parlament će se izjasniti o Bregzitu

Svijet

Comments 0

Mej podlegla pritisku: Parlament će se izjasniti o Bregzitu

  • Viber
Britanski parlament će moći da glasa o konačnom sporazumu o izlasku zemlje iz EU, rekla je danas britanska premijerka Tereza Mej, nakon što se našla pod pritiskom poslanika koji traže veće pravo glasa kad je riječ o istupanju iz Unije.

"Mogu danas da potvrdim da će vlada staviti konačni sporazum na glasanje u oba doma parlamenta prije nego što stupi na snagu", istakla je Mej u dugo očekivanom govoru u kojem je pokušala da definiše budućnost zemlje kao globalnog partnera koji namjerava da trguje slobodno, znatno izvan granica Evrope, prenose agencije.

Mej je poručila i da Velika Britanija ne može da ostane dio evropskog jedinstvenog tržišta, jer bi to značilo da uopšte ne bi napustila Evropsku uniju.

Ona je u dugo najavljivanom govoru rekla da će Velika Britanija stvoriti novo i jednako partnerstvo sa EU i da neće pokušavati da ostane pola u, a pola van Unije, prenosi BBC.

"Bez djelimičnog članstva u EU, pridruženog člana EU ili bilo čega što nas ostavlja pola u, pola van", rekla je Mej u govoru o strategiji Vlade za pregovore o izlasku zemlje iz Unije.

Mej je navela da Velika Britanija ne namjerava da usvoji model partnerstva koji s EU imaju Švajcarska ili Norveška, prenosi Tanjug.

Prema njenim riječima, Velika Britanija želi da s drugim evropskim zemljama ima što slobodnije trgovinske odnose. Ona je obećala da će se zalagati za najveći mogući pristup jedinstvenom tržištu poslije Brexita.

"Želimo da kupujemo vaše proizvode, da vam prodajemo naše, trgujemo s vama što je slobodnije moguće, i da sarađujemo kako bismo svi bili bezbjedniji, sigurniji i prosperitetniji kroz neprekidno prijateljstvo", rekla je Mej.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR