15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
VIDEO: Italija: Nema znakova života u zatrpanom hotelu, pod lavinom i djeca

Svijet

Comments 0

VIDEO: Italija: Nema znakova života u zatrpanom hotelu, pod lavinom i djeca

Autor: Darko Šuković

  • Viber
Nekoliko djece nalazi se među 30-ak nestalih ljudi iz hotela Rigopiano, koji je u srijedu naveče zatrpala lavina i strahuje se da su svi mrtvi s obzirom na to da spasioci ne nalaze znakove života, javljaju agencije.

Italijanska služba civilne zaštite potvrdila je da se hotel našao na direktnom putu dva metra visoke lavine.

{youtube}a6ZJ_7F40B4{/youtube}

Spasilačke službe imaju velikih problema u dopremi mehanizacije na područje nesreće jer je snijeg na planinskom lancu Gran Sasso na nekim mjestima visok i do pet metara.

Hotel Rigopiano popularno je zimsko odredište sa 4 zvjezdice i 43 sobe. Lavina je uzrokovala urušavanje četvorospratnog hotela, koji se nalazi na 1.200 metara nadmorske visine i pomjerila ga za 10 metara, pišu italijanski mediji.

Snimci iz vazduha pokazuju da samo krov i posljednji sprat vire iz debelog sloja snijega.

Lokalni mediji objavili su da je dosad jedno tijelo iskopano iz snijega i da je spašeno dvoje gostiju, koji se nijesu nalazili u njemu u trenutku udara lavine.

"Živ sam zato što sam otišao po neke stvari u automobil", rekao je Giampiero Parete. U hotelu su mu, međutim, ostali supruga i djeca.

Šef italijanske civilne zaštite Fabrizio Curcio rekao je da je u hotelu bilo 30-ak gostiju i zaposleni. Među njima je i nekoliko djece.

Spasioci koji su prvi došli do zgrade rekli su da unutra nema znakova života.

"Nijesmo mogli učiniti mnogo. Struktura hotela urušila se. Gotovo je u potpunosti urušen. Nijesmo čuli glasove. Kopamo dalje i tražimo", rekao je Antonio Kroketa, član gorske službe spašavanja.

Vozila hitne pomoći ne mogu proći zbog snježnih nanosa, a najbliže selo, Farindola, udaljeno je devet kilometara od hotela.

Lavina se pokrenula nakon četiri uzastopna zemljotresa u srednjoj Italiji u srijedu. Odmah je izdato upozorenje na lavine za cijelo područje, kojim dominira 2.912 metara visoki Gran Sasso.

Područje je prepuno malih hotela i skijališta, pogotovo popularnih među Rimljanima i stanovnicima urbanih središta na istočnoj italijanskoj obali.

Hotel Rigopiano udaljen je 90 kilometara od epicentra zemljotresa u Monterealeu, malom selu blizu Amatricea, naselja uništenog u razornom zemljotresu u augustu prošle godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR