12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
11.Petrovac Jazz festival zatvoren  koncertom Milana Petrovića i Quarteta

Kultura

Comments 0

11.Petrovac Jazz festival zatvoren koncertom Milana Petrovića i Quarteta

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Jedanaesto izdanje Petrovac Jazz festivala završeno je sinoć koncertom pijaniste Milana Petrovića i njegov Quarteta.

Prvi nastup u Crnoj Gori Petrović je iskoristio da publici u klubu tvrđave Castello prezentuje svoj autorski rad, pa su se na repertoaru našle kompozicije sa četiri albuma.

Reakcije publike bile su sjajne, a atmosferom, ne samo na posljednjem koncertu zadovoljni su i organizatori Petrovac Jazz festivala.

“U proteklih 14, veoma aktivnih dana, imali smo razne radionice, projekcije filmova, ljetnju školu džeza, performanse, bady street art, izlozbu slika.

Održano je preko 35 koncerata na više lokacija u Petrovcu, Budvi, Kotoru, imali smo nastupe uličnih svirača, kao i fin odziv posjetilaca, kako u dnevnom tako i u noćnom programu koji su uživali u svemu što je festival ponudio i mnoge smo uspjeli prijatno da iznenadimo” pohvalio se direktor festivala Vinko Mihajlović.

Kako je kazao, novo izdanje festivala već je u pripremi.

Već polako počinju pripreme za 2018. godinu sa mnogo više ponuđenih programa, što je svakako više obaveza, ali ponude koje ćemo imati svakako će uticati na bolji kvalitet” obećao je Mihajlović.

Direktor Petrovac Jazz festivala posebno je ponosan na saradnju sa Nišvilom, čiji su promoteri bili u Petrovcu tokom desetodnevnog festivala, a publika je mogla da uživa u izložbi fotografija “Carski rez” autora Dušana Mitića Cara kao i u koncertima dva niška benda- Jayus Jazz i Benny Brickmann.

“Od ove godine saradnja sa Nišvilom je bila na odličnom nivou, a već sljedeće godine vodimo muzičare iz Crne Gore koji su svirali kod nas da se predstave tamošnjoj publici.

Nadamo se da ćemo uspostaviti saradnju i sa drugim festivalima iz čitavog svijeta”, kaže Mihajlović.

Prema njegovim riječima, misija promovisanja džez muzike nije stala, iako je festival završen.

“Imaćemo aktivnosti i tokom jeseni, zime i proljeća, pa već sad polako pripremamo i eho manifestacije koji će ići tokom narednih mijeseci, biće tu dosta iznenađenja.

Zahvaljujemo prijateljima koji su pomogli ovogodisnje izdanje: Opstina Budva, Turistička organizacija Budva, Ambasada Mađarske, Ambasada Austrije, Crvena komuna, Muzeji i galerije Budva, Fort Castello terasa, Cadmus Cineplex, Klub kastello Castle Solis, W grand Hotel, kao i cijeloj ekipi koja je svojim učešćem obogatila ovogodišnju manifestaciju.

Petrovac Jazz fest tim već nastavlja sa pripremama za naredni period, a prvi prigram imaćemo za 20-tak dana”, zaključuje Mihajlović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR