15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Večeras svečano otvaranje festivala Green Montenegro u Danilovgradu

Kultura

Comments 0

Večeras svečano otvaranje festivala Green Montenegro u Danilovgradu

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Večeras u 20 sati biće svečano otvoreno III izdanje Green Montenegro International Film Fest – GMIFF.

Programom je predviđena festivalska premijera dokumentarnog filma “Kulturni život poklonio – Milorad Stojović” autora Mirka Jakovljevića u 19 sati, dok će izložba karikatura na temu ekologije pod nazivom “ U duši me guši” autora Iva i Igora Ševčenka biti otvorena u 19 i 30 časova. 

Festival će otvoriti stalna koordinatorka sistema UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Crnog Gori, Fiona McCluney, a nakon toga će biti prikazan film “Prije potopa” reditelja Fishera Stevensa i producenta Leonarda De Capria (SAD).

Festival nastavlja rad sljedećih dana sa projekcijama u Centru za kulturu Danilovgrad, Nikšićkom pozorištu, Barskom ljetopisu, Hotelu Splendid u Bečićima, kao i u brojnim osnovnim, srednjim školama i fakultetima u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore.

GMIFF je konceptualni filmski festival na temu zaštite životne sredine. Cilj festivala je razvijanje i podizanje nivoa svijesti o potrebi zaštite i očuvanja životne sredine, kroz umjetnički impuls i unaprijeđenja znanja i informisanosti o ekologiji, kroz upoznavanje sa globalnim trendovima ka kojima Crna Gora teži, te samim tim predstavlja veliki korak na tom putu.

Festival je edukativanog i nekomercijalanog tipa, takmičarskog karaktera, podijeljen u III kategorije: 1. zaštita životne sredine, 2. ekologija duše, 3. promotivno turistički filmovi i sačuvani prirodni resursi. Pored priznanja za prvo, drugo i treće mjesto u pomenutim kategorijama dodjeljuje se i Grand Prix za najbolje ostvarenje na festivalu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR