22 °

max 25 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

22° / 13°

Subota

25.05.

24° / 14°

Nedjelja

26.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
HN: PRELIMINARNI rezultati -DPS 12, Demokrate 9, DF 4, Novska lista 3 mandata

Izvor: Foto: Radio Jadran

Politika

Tag Gallery
Comments 0

HN: PRELIMINARNI rezultati -DPS 12, Demokrate 9, DF 4, Novska lista 3 mandata

Autor: Antena M

  • Viber

Prema preliminarnim rezultatima, DPS je na izborima u Herceg Novom osvojila 12, Demokrate 9, DF 4, Novska lista 3, SNP 2, Izbor 1, Građanska lista 1, SD 1, SDP-URA 1, a pojedine partije nijesu prešle cenzus.

Prema podacima OIK-a biračko pravo na vanrednim lokalnikm izborima u Herceg Novom iskoristilo je 16.689 birača ili 66,95%.

Na portalu Antena M mogli ste da pratiti kako je uživo tekao izborni dan u Herceg Novom.

23:10 “Želim da iskoristim priliku da čestitam svima koji su ostvarili dobre rezultate i posebno mi je drago što je jedna građanska opcija kao što je Novska lista ostvarila rast. O planiranju koalicije odlučivaćemo sjutra. Sa svima ćemo razgovarati koji su orjentisani ka konkretnim projektima i interesu Herceg Novog”, kazao je Nikša Grgurević ispred Novske liste.

22:53  "U narednom periodu predvodićemo vlast u Herceg Novom zajedno sa opozicionim subjektima za koje smo i do sada govorili da ćemo zajedno preuzeti vlast. Kao što ste vidjeli nakon monstruozne kampanje koja je bila, mogli ste i sami da naslutite da ćemo mi da budemo glavni protivnik DPS-a. Sve im je džabe, Demokrate su te koje će da ih smijene", saopštio je Stevan Katić, nosilac liste Demokrata u Herceg Novom.

22:51 Simpatizeri Novske liste slave na ulicama uz povike “Mi se pitamo”, prenosi Radio Jadran.

22:40 "Na izborima u Herceg Novom, što je najvažnije, pobijedila je opozicija, a DPS ne može da formira vlast", kazala je nosilac liste Demokratskog fronta Simonida Kordić.

22:32 "Naš cilj je bio da uzmemo 3 odsto i udjemo u opštinski parlament. Ovaj put nijesmo uspjeli. Zahvaljujem se svakom Novljaninu koji je dao glas za Crnogorsku. Vjerujte i budite sigurni da to nije izgubljen glas", poručio je Milan Lakićević iz Crnogorske.

22:22 Lider Demokrata Aleksa Bečić  proglasio je pobjedu opozicije u Herceg Novom i poručio da je Demokratska partija socijalista doživjela ubjedjljivi politički nokaut.

 "One partije koje nikad u Herceg Novom nisu bile u savezu sa DPS-om imaju 19 odborničkih mandata"

Prema podacima Demokrata: DPS je osvojio 31% ili 12 mandata, Demokrate nepunih 25% ili 9 mandata, Demokratski front nepunih 11%, odnosno 4 mandata, Novska lista 7.8% ili tri mandata, a Socijalistička narodna partija 5.5% ili 2 mandata. Po jedan mandat su osvojili Izbor, Socijaldemokrate, koalicija SDP i URA i Građanska lista za Herceg Novi.

22:13 "Za deset minuta će vam se obratiti predsjednik partije sa rezultatima. Čekamo još par biračkih mjesta sa rezultatima. Ono što vam mogu reći je da imamo izuzetno dobar rezultat, da svi kao što nam dolikuje, u miru sačekamo rezultate, i sjutra krenemo da radimo dalje, jer ovo je tek početak", kazao je ispred Demokrata  Vladimir Jokić.

22: 09 "Koalicija SDP URA je popravila rezultat sa parlamentarnih izbora . Očekivali smo jači napredak ali je to objektivno bilo teško ostvariti u uslovima zloupotreba i pritisaka državne i lokalne vlasti. Nakon Nikšića nastavilo se snažno propadanje DPS-a. Sa njima i njihovim satelitima nećemo, a o ostalim ponudama ćemo razmisliti", kazao je Dragan Šimrak.

22:07  "DPS i ovoga puta je najjača i najbolja partija u Herceg Novom. DPS je pokazao svoju snagu i pobijedio na gotovo svim biračkim mjestima, tako da ova priča koja je postojala u Herceg Novom da će neko da pobijedi DPS je daleko iza nas.

Na oko 57% biračkog tijela DPS vodi, ubjedljivo. Siguran sam da DPS neće imati više mandata nego što je imao u prethodnom periodu, a ostali broj mandata dobićemo za sat", saopštio je Tarzan Milošević.

22.01 Nezvanično: DPS 12, Demokrate 9, DF 4, Novska lista 3, Izbor 2, SNP 1, Građanska 1, SD 1, SDP-URA 1, prenosi Radio Jadran.

20:55 Prema podacima OIK-a biračko pravo na vanrednim lokalnikm izborima u Herceg Novom iskoristilo je 16.689 birača ili 66,95%.

20:30 Iz DPS-najvljuju press u 21:15h.

20:00 Zatvorena su sva birališta. Uskoro se iz Opštinske izborne komisije očekuju podaci o ukupnoj izlaznosti.

"Ako se građanin koji ima pravo da glasa, zatekne na biračkom mjestu u vrijeme njegovog zatvaranja, biće mu omogućeno da glasa", objasnila je predsjednica OIK Mirjana Ivanović.

Kazala je da će podatak o zatvaranju biračkih mjesta i izlaznosti imati oko 20:40.

19:21 Izlaznost do 19 h je 62, 57 odsto, saznaje portal Antena M.

Poređenja radi na parlamentarnim izborima 16. oktobra prošle godine izlaznost u Herceg Novom je u 19 h bila 68.2 %.

18:33  Članovima OIK-a do sada je pristigao samo jedan prigovor na tok glasanja.

Iz Demokratrske Crne Gore su uočili nepoznato lice da iz džipa snima dva biračka mjesta u Igalu.

U dva navrata iz OIK-a su to provjerili i nijesu primjetili ništa neobično. Prigovora nije bilo ni iz biračkih odbora, u kojima su ovlašćeni posmatrači iz te stranke, saopštili su iz  OIK-a, prenosi radio Jadran.

18:21  Prema podacima OIK-a biračko pravo na vanrednim lokalnikm izborima u Herceg Novom je do 18 h iskoristilo 14.534 birača ili 58,31%.

Poređenja radi na parlamentarnim izborima 16. oktobra prošle godine izlaznost u Herceg Novom je u 18 h bila 58%.

16:40  Izlaznost do 16 sati je 48.13 odsto.


15:20 Prema podacima OIK-a biračko pravo na vanrednim lokalnikm izborima u Herceg Novom je do 15 h iskoristilo 11.273 birača ili 45,2%.

Poređenje: na parlamentarnim izborima 16.oktobra prošle godine izlaznost u Herceg Novom je u 15 h bila 45%. Na vanrednim lokalnim izborima 14. decembra 2014. godine taj procenat je bio neznatno veći – 45,43%.

13.37  Iako Demokrate javljaju da na glasačkom mjestu 23. ima nepravilnosti predsjednica OIK u izjavi za portal Antena M tvrdi da do njih nijesu stizale informacije o bilo kakvim neregularnostima.

"Da ih ima, mi bismo za to znali", tvrdi ona.

Do 12 sati, izašlo je 7.374 birača ili 29,58 odsto, kazala je portalu Antena M predsjednica Opštinske izborne komisije Mirjana Ivanović.

12:05 Nosilac liste Koalicija SDP/URA – Vazda, Dragan Šimrak glasao je u SMŠ Ivan Goran Kovačić u minut do podne.

11.41 Na biračkom mjestu u Igalu glasao je nosilac Novske liste dr Savo Marić, javlja radio Jadran.

11.24 U Igalu je glasao prvi na listi Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele, Stevan Katić.

10:45 Nosilac liste Izborna lista SNP – Socijalistička narodna partija Herceg Novi – Ustani i pobijedi, samo za Novi, mr Danijela Đurović iskoristila je pravo glasa u Igalu. Pravo glasa iskoristila je nosilac liste Socijaldemokrate Ivan Brajović – Dosljedno za Herceg Novi, Tatjana Fanfani u Đenovićima.

10:23 Petar Porobić, nosilac liste DPS Herceg Novi Sigurnim korakom za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović, iskoristio je svoje glasačko pravo na Savini u SMŠ Ivan Goran Kovačić, prenosi radio Jadran.

9.55 Prva na listi koalicije Demokratski front-Novi ili on Simonida Kordić glasala je u SMŠ Ivan Goran Kovačić, a nosilac liste Građanska grupa Izbor – Izbor-Novi da, Dušan Radović Krušo glasao je u Dvorani Park, javlja radio Jadran.

9.30 Ivanović kaže da nikakvih problema na biračkim mjestima dosad nije bilo.

9.23 Izlaznost do 9 sati je 7 odsto. Glasalo je 1744 birača, kazala je u izjavi za portal Antena M predsjednica Opštinske izborne komisije Mirjana Ivanović.

07.24 Kako je portalu Antena M rekla predsjednica Opštinske izborne komisije Mirjana Ivanović izborni dan je počeo, i zasad nema prijava da ima bilo kakvih problema.

Ko je na izbornom listiću?

U izbornoj trci su Bokeljski demokratski savez, Novska lista, Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Demos, Građanska lista za Herceg Novi Mišo Škobalj, Crnogorska, Demokrate, Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Građanska grupa Izbor, Koalicija Socijaldemokratska partija – URA.

Biračko pravo ima 24.927 građana, koji će birati predstavnike za 34 mjesta u hercegnovskom parlamentu.

Građani glasaju na 51 biračkom mjestu u Opštini.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) uspostavilo je kol centar 19820, uoči izbora u Herceg Novom.

„Pozivanjem ovog broja i saopštavanjem ličnih podataka (ime i prezime, datum rođenja i ime roditelja) ili jedinstvenog matičnog broja, građanin će od operatera dobiti informacije o tome da li je upisan u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasa“, saopšteno je iz MUP-a.

Jedinstveni broj 19820 besplatan je i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori.

24.927 građana imalo je pravo da se tajno izjasni o 12 izbornih lista. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR