11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Železnjak: SAD pritiskaju opoziciju u Crnoj Gori

Politika

Comments 2

Železnjak: SAD pritiskaju opoziciju u Crnoj Gori

Izvor: Pobjeda

Autor: Zerina Ćatović

  • Viber

Saradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina i visoki funkcioner Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak kritikovao je američkog diplomatu Hojt Brajana Jia zbog poziva opoziciji da prekine bojkot parlamenta.

“Iza podrške propaloj diktaturi njihovog štićenika Đukanovića, sumnjivom legitimitetu crnogorske Skupštine i izmišljenom „državnom udaru“ stoji pravi cilj SAD i NATO, a to je aneksija Crne Gore, uprkos protivljenju većine njenih državljana”, rekao je Železnjak, komentarišući vijest o stavu zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Jia da bi za budućnost Crne Gore bilo najbolje da opozicija prekine bojkot Skupštine u Podgorici.

Železnjak je u tekstu, koji je objavila “Ruska reč” a prenio portal IN4S, naveo da je američki diplomata Hojt Ji i prošle godine uoči parlamentarnih izbora u prostorijama američke ambasade u Podgorici „pritiskao” opozicione lidere.

“Gospodin Ji je pokušavao da sastavi postizbornu koaliciju Đukanovića i nekih opozicionih partija. Takva akcija SAD izazvala je ogorčenje opozicione javnosti i dovela do adekvatnih postupaka vodećih opozicionih stranaka i njihove zajedničke platforme”, rekao je Železnjak i dodao da bi bojkot Skupštine, zahtijevanje vanrednih parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora, kao i isticanje zajedničkog predsjedničkog kandidata, moglo da obezbijedi promjenu režima u Crnoj Gori.

Ocjenjujući mišljenje crnogorskih političara o neophodnosti imenovanja jednog opozicionog predsjedničkog kandidata, Železnjak kaže da se ovaj pristup pokazao kao djelotvoran u toku predsjedničke kampanje u Crnoj Gori 2013. godine.

“Miodrag Lekić kao zajednički kandidat bio je izbor odgovornih političkih snaga u zemlji. Ali, američke diplomate i zvaničnici EU su im podmetnuli potpuno drugačije rješenje, prevarili opoziciju i ukrali joj zasluženu pobjedu. Ta činjenica, zajedno sa nedavnim primjerima otvorenog miješanja SAD i NATO u unutrašnje stvari Crne Gore, trebalo bi da bude poučna lekcija za one opozicione političare koji možda imaju iluzije da će Zapad u Crnoj Gori podržati demokratske promjene”, zaključio je Železnjak.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Labud Dabanović

I Putiva biʓa zna za aneksiju a podmeće je drogima-i ako zna da su je Putinovi predhodnici nametnuli 'braći Crnogorcima' 1918.Tadar (nikad više) Rusi za lični interes 'braću Crnogorce' uvališe u pašaluk naroda istrcanog srpstva-da š njima za rusko podaništvo šetaju opanke-ka oni u turskom podaništvu

mr

Uzelio sam se ove intelektualne face... Nije ga odavno bilo... Nije nas odavno scetovao... A on to radi tako fino i sa stilom...