10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić: Zaustaviti iseljavanje sa sjevera

Politika

Comments 2

Bečić: Zaustaviti iseljavanje sa sjevera

Autor: T. R.

  • Viber

Predsjednik partije Demokratska Crna Gora Aleksa Bečić čestitao je građanima Berana i Plava Dan opštine, uz poruku da treba zaustaviti iseljavanje stanovništva sa sjevera.

“Berane, koje posjeduje bogatu istoriju stvaranu vjekovima, ali i neprocjenjiva prirodna bogatstva, može i mora pokrenuti svoju privredu koja bi za rezultat imala bolji i kvalitetniji život građana. Razvoj poljoprivrede, podsticanje izuzetno bogatih potencijala za razvoj turizma, posebno zimskog i planinskog, bogastvo šumskog fonda, samo su neki od potencijala čija bi valorizacija doprinijela razvoju Opštine Berane i zaustavila iseljavanje u potrazi za egzistencijom”, piše u saopštenju.

Demokrate su, kako tvrdi Bečić, svojim Programom zacrtale ravnomjerni regionalni razvoj kao jedan od prioriteta, jer, kako dodaje, naš sjever ima izuzetne privredne i prirodne resurse, čija bi pravilna upotreba bila uslov ekonomskog oporavka i napretka cijele Crne Gore.

“Plav, kao grad koji obiluje prirodnim ljepotama i izvanrednim mogućnostima za razvoj turizma, uz tradicionalne kulturne manifestacije, već ima sve preduslove da postane značajan turistički centar sjevera Crne Gore. Da bi stanovnici opštine Plav imali prosperitetnu budućnost i da bi imali razlog da ostanu u svom gradu, potrebno je odnositi se domaćinski prema značajnim prirodnim resursima koje Plav posjeduje, jer jedino pošteno i svrsishodno upravljanje resursima plavske opštine može dovesti do ekonomsko-socijalnog napretka”, navodi se u saopštenju.

“Dan kada se u Plavu proslavlja tolerancija i solidarnost građanki i građana Plava koji su zaslužni za očuvanje višedecenijskog multietničkog i multikonfesionalnog sklada, treba da nam bude podstrek da zajedno radimo još više i snažnije na zajedničkim pobjedama, kako bismo od Plava napravili grad u kojem se dobro živi i iz kojeg se ne odlazi”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Ano Minus

Izseljavanje Śevera nije moguće zaustavit, jer u CG se još dugo neće živjet tako dobro kao na Zapad. Kad neko iz familje "povuče nogu", ostali za njim odu bez mnogo premišljanja. Jedino ako im ovi junak ne stane na put.. Mada, dosle im je pomagao otist pa ovi "vapaj" zvuči cinično.

Plavljanin

Tvoji cetnici su nas iselili Becicu, to znas sam.Hvala na cestitki ali je dozivljavam sa velikom gorcinom.Nista bolji nijesi od tvojih mentora iz snpa.Kad si tako pukao za sjever i CG - sto ne zagalami kad se dize onaj spomenik onom ubici?Zato, bolje je da cutis...