14 °

max 14 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Antropometrijsko mjerenje mlade bokserske reprezentacije Crne Gore

Ostalo

Comments 0

Antropometrijsko mjerenje mlade bokserske reprezentacije Crne Gore

Autor: Bojan Sukovic

  • Viber

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, mr Ivan Vasiljević i mr Rajko Milašinović, obavili su u četvrtak 6. jula antropometrijsko mjerenje mlade bokserske reprezentacije Crne Gore.

Mlada bokserska reprezentacije Crne Gore nalazi se u Nikšiču u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje će u septembru biti održano u Sofiji. Mjerenju je prisustvovao i selektor bokserske reprezentacije Boško Drašković, koji je imao uvid u rezultate mladih reprezentativaca koji su se odnosili na procentualni sadržaj potkožnih masti, procenat mišićne i koštane mase, kao i u paremetre metabolizma.

Osim navedenih parametara mladim bokserima i selektoru Draškoviću su saopštene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje posebno ističu činjenicu da su navedena mjerenja od velikog značaja za mlade sportiste radi provjere usklađenosti i razvoja koštanog, mišićnog i masnog tkiva u fazama ubrzanog tjelesnog rasta i razvoja, kao i da je potrebno pratiti i primjenjivati dostignuća savremene sportske nauke, a time i specifičnu dijagnostiku treniranosti mladih sportista.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR