15 °

max 22 ° / min 12 °

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

17° / 14°

Srijeda

15.05.

18° / 14°

Četvrtak

16.05.

22° / 14°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KAKVE STE VI BUDALE... I SPLAČINE

Stav

Comments 37

KAKVE STE VI BUDALE... I SPLAČINE

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Piše: Darko Šuković

Poput mladih majmuna i majmunica za lijanu, uhvatio se dio političkog, novinarskog i NVO polusvijeta za najavu gostovanja Saše Sinđelića u Živoj istini. Dva dana vikenda nadobudni su pasdarani ljudskih prava, nezavisnog sudstva i slobodnih izbora mlatili po fejsbuku o subverzivnom intervjuu koji prijeti da lagumiše sve ono što su te veličine sagradile grantovima iz Brisela i Vašingtona i kešom iz Moskve. Histerične reakcije sa nekih neočekivanih adresa pokazale su da i njih trese paničan strah od onoga što bi Sinđelić mogao reći.

Tako se, među prvima, sablaznio ruskim parama plaćani dopisnik američkog koncerna, reketaš koji ordinira na području Tivta i okoline; za njim političar uzročnik inflacije laži i prevara, prvo lice koje je srozalo javnu riječ na vrijednost – nula; pa nvo-lider(ka) širokog spektra nepoznavanja oblasti o kojima rado i često priča...

Dva dana prije prikazivanja emisije, zacvilili su zbog, kobajagi, bolnoga nasrtaja na sudski postupak i izbore u toku. Sve, dakle, na neviđeno, bazirajući svoje analize na svom ponašanju u delikatnim trenucima izborne šutnje.

I, onda, odmota se odjavna špica Žive istine, a da niko nije pomenuo Demokratski front! Broj pominjanja Andrije Mandića, Milana Kneževića i Mihaila Čađenovića – NULA! Priča o životu svjedoka saradnika, a ne o njegovom svjedočenju. Dokumentarac u formi intervjua. Tačno ono za šta sam, mjesecima unazad, rekao da sam zainteresovan. Ekskluziva za koju bi se svaki novinar borio do potonjeg daha.

I, dakako, već tada potpuno svjestan kako će da reaguju uplašeni i pizmatični! Za koje, kao što vidite, i tada i sada i zauvijek - zabolje.me!

Nemam iluzije da bi zbog lajanja na prazno mogla da osjeti nelagodu ljudska i politička olupina Slaven Radunović. Da pocrveni što se na svom fb profilu glaska kao posljednja seoska opajdara koja je savladala savremene tehnologije.

Takav i slični mu, da im citiram duhovnika, imaju „muvlje pamćenje“, pa lako zaboravalja da su Andrija Mandić i Milan Knežević jedino u Živoj istini dobili prostor, uprkos optužbi koja ih nije preporučivala za goste. Bez potencijala su da dobace i sedam dana unazad, kad je u Živoj istini, voljom mojom, gostovao Dragoslav Šćekić, a ne, recimo, nosilac liste Demokrata...

Ne korim, samo navodim fakte. Nijesam nikoga pozvao u emisiju da mu učinim, nego zato što sam ga smatrao legitimnim gostom. A, do eventualno, prvosnažne osuđujuće presude, za mene su Mandić i Knežević takvi.

Biće da je gospodar kase DF u predizbornom periodu nervozan što stotinama hiljada eura koje je namakao svom medijskom partneru, nije tamo izborio pošten tretman svojih lidera u postizbornim mjesecima.

Možda bi problem mogao biti što sam Sinđelića u intervjuu tretirao kao ljudsko biće? Šta da radim, više cijenim čovjeka koji svoje dijete izvodi u šetnju, od onoga ko sina uvaljuje u sumnjive poslove.

Šta, na koncu, reći o “kolegama”, sa “očima od splačine” koje se juče sablažnjavaju zbog gostovanja Sinđelića u Živoj istini, a progonile su ga za intervju dok još nije bio ni okončao svjedočenje?! U knjigama je već opisan medijski fenomen “miškovština” i utemeljivačev nasljednik kao “simbol trijumfa materije nad duhom”. Sada je ta novinarska škola “oplemenjena” agresijom arogantnih tupana. Taj bi se turbodefektni obrazac mogao krstiti kao “skočkovština”, po njegovom egzemplaru! Bijeda iz novinarskog esnafa, jednostavno, ne dozvoljava čovjeku da je ne prezire, pa zato o njoj više - ni slova.

P.S.

Veliko vam hvala što ste udruženim poduhvatom napravili neuporedivu reklamu Živoj istini!

Stvarno, kakve ste vi budale…i splačine!

Komentari (37)

POŠALJI KOMENTAR

štrbina

Ovo je i stvarna i Živa Istina.Njom Šuković-i kao gospodin i stvarni brižnik svojeg crnogorskog naroda/građanstva i države-uzvrato anticrnogorskim medijima,partijama i vođama,narodno rečeno, 'jeb za jeb' i dao pravo ime svima koji zarade stiču bljujući protiv svojeg naroda/građana i države

Monica Bellucci

Šuković je u ovom textu samo slikovito objasnio starocrnogirsku riječ-SPLAČINE.

Ranko Cetkovic Zagreb

Ispričavam se zbog slovnih grešaka. Sveučilište za odnose s javnošću gdje predajem kao gostujući predavač se točno zove EDUARD BERNAIS. Pozdrav Darko Sukovicu