23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Belan: Spajiću ne vjerujem do dana glasanja za Rezoluciju

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 4

Belan: Spajiću ne vjerujem do dana glasanja za Rezoluciju

“Ja kao pripadnik rimo-katoličke vjerske zajednice, kažem: da je moj Papa kazao i preporučio katolicima u Crnoj Gori da budu protiv priznanja genocida u Srebrenici, znate li koliko bi me to zanimao? I znate li što bi ja mislio o tom i takvom Papi koji se predstavlja božijim predstavnikom na zemlji? Pa i da mi kaže, ekskomuniciraću te, rekao bih - ekskomuniciraj me”!

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan u Drugačijoj radio vezi poručio je da je "mandićevski pristup" na sceni od 2020, a podrazumijeva da je uloga  Pokreta Evropa sad da stvara fasadu fokusiranjem na ekonomske politike, dok iza te zavjese svako od subjekata u vladajućoj većini ima svoju ulogu u razaranju Crne Gore.

“Nadam se da će (građani Crne Gore) u skorijem vremenu početi da razumiju da je sve to jedna velika podvala po crnogorsko nacionalno biće, građansko biće, po multikulturalnu, multikonfesionalnu Crnu Goru i tu, naravno, po priču o Crnoj Gori kao prvoj narednoj članici Evropske unije. Tako da je raspored zadataka vrlo jasan i mislim da oni svi tu igru vrlo dobro i dosljedno igraju i referišu tamo gdje treba da referišu, a to je izvan Crne Gore”.

Mandić i Knežević politički sijamski blizanci

Belan odnos Andrije Mandića i Milana Kneževića prema rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici vidi kao njihov ustaljeni način posmatranja poraza iz prošlosti. Ipak, inicijative Kneževića i njegovu netaktičnost u političkom smislu, Belan ne razdvaja od ciljeva Andrije Mandića.

“Meni su to politički sijamski blizanci. Što se mene tiče, radi se o strukturi koja je direktno instruisana iz Beograda, direktno pod kontrolom moskovskih službi, koja ima zajednički cilj da Crna Gora postane dio Srpskog sveta, koji bi činili Srbija, Republika Srpska i Crna Gora. E sad, da ja nekome dozvolim da nam se kroz ovu mantru ponovno podmetne kao neko ko je malo bolji od ovog drugog, apsolutno ne želim”.

Belan ističe da je odlična najava Spajića da će glasati za Rezoluciju o genociju o Srebrenici, ali mu, kako dodaje, ne vjeruje do dana glasanja. Podsjetio je na uzdržanost od glasanja poslanika PES-a Vasilija Čarapića za prijem Kosova u Savjet Evrope.

"Uopšte me ne bi iznenadilo da se na isti način ponašaju i u Ujedinjenim nacijama”, naveo je Belan.

Vučić šalje jasnu poruku Spajiću: ako iskočiš iz dogovora, ti ćeš biti bivši

Upitan smatra li da aktuelna kampanja protiv predsjednika Vlade CG pokazuje da Vučić ne vjeruje dovoljno Spajiću i da situaciju sa Rezolucijom vidi kao priliku da na čelo vlade dovode nekog pouzdanijeg, Belan odgovara potvrdno.

“Da, gospodin Vučić mu šalje jasnu poruku. Ako iskočiš iz dogovora, ti ćeš biti bivši. I to mu stavlja do znanja preko vjerskih velikodostojnik, kroz medijsku harangu koju doživljava. Znači njemu se jasno pokazuje da će kompletna jedna nacionalna grupa biti protiv njega jer ih je navodno izdao. E, onda ćemo da te mijenjamo. Po principu: smjenili smo režim koji je vladao do 2020, smijenićemo i tebe”.

Upitan da li je cijela situacija povodom Rezolucije prilika da srpski blok, u trgovini sa PES-om, dobije izmjene Ustava i Zakona o državljanstvu, a zauzvrat ne obori Vladu, Belan kaže da Mandić strateški promišlja stvari.

“Dakle, čovjek zna što je krajnji cilj. Krajnji cilj je Crna Gora kao dio srpskog sveta. Crna Gora koja ima isključivo srpski predznak. Ne građanski, ne proevropski, nego samo isključivo srpski predznak”.

Antifašisti nemaju nikakav problem da ustaške zločine u Jasenovcu okvalifikuju baš tako

Komentarišući najavljeni prijedlog donošenja rezolucije u Jasenovcu i kako će se to odraziti na odnos sa Hrvatskom, Belan kaže da ne bi imao ništa protiv te rezolucije ako bi imala isti sadržaj kao Rezolucija o Srebrenici. Dodaje da bi to bila "rezolucija loših đaka".

“Loši đaci ne znaju, bježali su sa časova istorije, ne znaju da svi antifašisti nemaju nikakav problem da ustaške zločine u Jasenovcu okvalifikuju, baš tako. Knežević i Mandić sad misle da je to 'ritern', da se kaže: pa dobro, evo ako smo mi (Srbi) genocidni 1995. vi (Hrvati) ste bili od 1941.-1945. Nijesu ni jedni ni drugi bili genocidni, ali oba događaja su genocidni”.

Komentarišući poruku Joanikija Mićovića da je "dio Srba" počinio zločin u Srebrenici. a da su "Bošnjaci" činili zločine nad Srbima u Republici Srpskoj, Belan kaže:

“Ja kao pripadnik rimo-katoličke vjerske zajednice, kažem: da je moj Papa kazao i preporučio katolicima u Crnoj Gori da budu protiv priznanja genocida u Srebrenici, znate li koliko bi me to zanimao? I znate li što bih ja mislio o tom i takvom Papi koji se predstavlja božijim predstavnikom na zemlji? Pa i da mi kaže, ekskomuniciraću te, rekao bih - ekskomuniciraj me”!

Belan zaključuje da su Mandić i Knežević zahvaljujući dijelu medija "podvaljeni" crnogorskoj javnosti još od 2012. kao neko ko je spoznao da je pogriješio i da su kobajagi postali prihvatljivi kao evropski političari, a svi znamo da nije tako.

Kompletnu emisiju pogledajte na linku ispod: 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Berza

Ova rezolucija ide na ruku vise Srbiji i entitetu tkz RS nego BiH i Bosnjacima. U rezoluciji treba da pise da je Srbijanska vlada na celu sa Milosevicem planirala i sa umisljajem napravila genocid u Srebrnici a Mladic,Karadzic su izvrsioci Genocida.

Ante

Prateći CG i ex YU medije - meni se čini da su Belan i Vuksanović kao Hrvati - već Crnogorci od velikog broja Crnogoraca!