23 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mašković: Ilinčić radi sve da Crnu Goru udalji od onoga što je suštinski evropsko

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 0

Mašković: Ilinčić radi sve da Crnu Goru udalji od onoga što je suštinski evropsko

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Šef kluba odbornika SD-LP Miloš Mašković obrazlažući inicijativu za smjenu gradonačelnice Podgorice Olivere Injac, kaže da će je narednih dana staviti u skupštinsku proceduru.

Mašković je u našoj emisiji Drugačija radio veza kazao da očekuju i podršku Pokreta za Podgricu koji čine bivši odbornici PES-a, URE i PzP-a.

"Vidjećemo da li će to biti sjednica po hitnom postupku ili redovna u trenutku od podnošenje inicijative pa u narednih 15 dana, dakle to ostaje da vidimo, a iz inicijative ja vjerujem da stoji kompletna opozicija, vidjećemo, ponudićemo i drugim političkim subjektima na potpis pa ćemo vidjeti da li će oni nešto tako prihvatiti, ukoliko ne, kao što sam i ranije govorio medijima, mi, pravo da vam kažem, očekujemo i podršku Pokreta za Podgoricu, koji se nedvosmisleno izjasnio o radu gradonačelnice prilikom glasanja o izvještaju o radu gradonačelnice za 2023. godinu, tako da vjerujemo da u tom smislu neće biti puno odstupanja".

Neusvajanje izvještaja o radu Injac ne bi značilo i njenu smjenu

Kada je riječ o usvajanju izvještaja, Mašković objašnjava da neusvajanje izvještaja ne znači i smjenu gradonačelnice, te da bi neusvojeni izvještaj bio samo jedan u nizu argumenata za smjenu.

"Negdje osjećam da sam dužan da građanima objasnimo zašto opozicije nije bilo u sali, jer se negdje stiče utisak da smo mi ti koji smo bili remetilački faktor u svoj toj priči. Zapravo, mi smo zatražili pauzu za kolegijum predsjednice Skupštine kako bi se obezbjedilo prisustvo svih odbornika opozicije i kada bi se sabrali glasovi opozicije i kolega iz Pokreta za Podgoricu, izvještaj o radu gradonačelnice ne bi prošao. Isključivo zbog straha Pokreta Evropa sad praktično su na prevaru, silu na sramotu ušli u plenarnu salu i izglasali taj izvještaj jer su bili svjesni da izvještaj ne bi prošao, a ovako koriste tu informaciju da bi javnosti zamazali oči da je izvještaj prošao bez napomene da to apsolutno ništa ne znači, kada su oni toga dana izgubili parlamentarnu većinu, jer su svi prisutni odbornici i njihovi bivše kolege iz Pokreta za Podgoricu glasali protiv izvještaja", kaže Mašković. 

Komentarišući izlaganje potpredsjednice URE Milene Vuković Sekulović da je potrebno da građani ponovo izađu na birališta, iako su podržali izvještaj Injac, Mašković napominje da je identičan stav dala odbornica PZP-a.

"Dakle, mi smo govorili da je kriza vlasti, oni su negirali, a toga dana je i gospođa Vuković konstatovala da se građanima sada konačno treba reći, kako je kazala, da je kriza vlasti, što znači da se ta kriza vlasti pokušavala sakriti, očigledno ne tako dobro, očigledno da dogovor oko funkcija nije urodio plodom i da je to izazvalo situaciju gdje ćemo ići na nove izbore u Podgorici", dodaje Mašković. 

Strah za funkcije izaziva nelagodu u redovima PES-a

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac na pretposljednjoj sjednici poručila je opoziciji, prvenstveno odborniku Socijaldemokrata Milošu Maškoviću, da će "biti prinuđena" da ih prijavi nadležnim organima, kako bi objasnili odakle im informacije koje iznose o nezakonitostima u Glavnom gradu. Mašković ironično kaže da je najveći problem u Glavnom gradu, ko to opoziciji dostavlja podatke o nepočinstvima.

Navodi da među zaposlenima postoje pošteni ljudi kojima je stalo do Podgorice i do države.

"Ne bih želio sebe da izdvajam u čitovoj priči, riječ je o apsolutno o svim kolegama iz opozicije koje se aktivno bave otkrivanjem nepočinstava u glavnom gradu. Samo sam možda ja igrom slučaje bio na tepeti više puta, ali suština je jedna. Strah za funkcije izaziva takvo ponašanje, nelagodu u njihovim redovima jer nije lako se suočiti sa tako ozbiljnim optužbama, ne samo optužbama, jer to kasnije uvijek dobije svoj epilog".

Ilinčić radi sve da Crnu Goru udalji od onoga što je suštinski evropsko

Govoreći o Slavici Ilinčić koja je naimenovana na mjesto direkotorice Biblioteke "Radosav Ljumović", Mašković ističe:

"Ono što je meni tu najveći problem kao mladom čovjeku koji voli svoju državu jeste to što Ilinčić radi sve da Crnu Goru udalji od onoga što je suštinski evropsko, dakle radi na ugnjetavanju onih suštinskih evropskih vrijednosti, jer Ilinčić je zaštitni znak spaljena NATO zastava, pa je to, čini mi se, bio najvažniji uslov za njeno postavljanje na tu poziciju, uprkos svim onim formalnim koje ne ispunjava", zaključio je Mašković.

Na linku ispod možete pogledati kompletnu emisiju: 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR