21 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 15°

Petak

11.10.

20° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rakočević: Blizu smo šavničkog scenarija u Kotoru; Očekujem da Tužilaštvo pita Milana Popovića najavljuje li građanske nemire na osnovu saznanja koja ima

Izvor: Antena M

Drugačija radio veza

Comments 0

Rakočević: Blizu smo šavničkog scenarija u Kotoru; Očekujem da Tužilaštvo pita Milana Popovića najavljuje li građanske nemire na osnovu saznanja koja ima

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon sinoćnje odluke DIK-a u Kotoru ne mislim da smo blizu završetku procesa i rješenju problema, kazao je poslanik DPS Nikola Rakočević u Drugačijoj radio vezi.

“Blizu smo šavničkog scenarija, ja tako mislim. Onda kada OIK ne može da sprovede odluku ili se čini neefikasnom DIK mora preuzeti odgovornost kao veća instanca”, rekao je Rakočević.

Kako navodi Rakočević predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić je u pravu kada misli da neće biti novih izbora jer on, navodi, zloupotrebom može ostati na čelu grada.

“Gospodin Jokić može zloupotrebom da ostane predsjednik opštine Kotor. On će očigledno predlagati da se izbori ne održe, dok predsjednik opštine Šavnik insistira na održavanju izbora, 'samo' u tome je razlika”, objašnjava Rakočević.

Rakočević navodi da je iznenađen izjavom Milana Popovića, savjetnika potpredsjednika Vlade Moma Koprivice, koji je kazao da bi u slučaju da lista Jakova Milatovića u Podgorici formira vlast sa DPS to moglo izazvati građanske sukobe.

“Na ovaj način najaviti građanske sukobe i stavljati Crnu Goru u kontekst Gaze i Ukrajine, ja sam u najmanju ruku bio iznenađen i očekujem da će Tužilaštvo pozvati gospodina Popovića da ga pita da li on posjeduje neke informacije. Nije to iznenađujuće kao ideja vodilja onih koji su protagonisti. Oni to rade da bi ostali na vlasti”, navodi Rakočević.

Ističe da ga ne čudi što je na izjavu Popovića izostala reakcija crnogorskih zvaničnika, te da je to, kaže, nastavak njihovog neodgovornog ponašanja.

“Čudi me izostanak reakcije nadležnih državnih organa. To može da uđe u korpus slobode govora, ali takva izjava zaslužuje da nadležni organi pozovu gospodina Popovića na razgovor. A da li me čudi da neodgovorni vlastodršci ne reaguju? Ne. Ja mislim da je to nastavak njihovog neodgovornog ponašanja”.

Na pitanje da li se iz ponašanja i posljednjih saopštenja Demokrata može zaključiti da je na djelu pretvaranje Vojske Crne Gore o nešto sasvim suprotno od onoga što je bila od obnove crnogorske državnosti, u nešto nalik Sedmom bataljonu, Rakočević odgovara:

"Ako uzmete u obzir da su oni koji su bili u Sedmom bataljonu sada blizu Vojsci, onda se ne moramo čuditi. Mi danas imamo u vlasti sve one koji nijesu glasali 2017. godine da Crna Gora bude članica NATO. Mi u bezbjednosnom sektoru imamo grupu ljudi koji su protiv toga članstva i sada tražimo skrivene namjere u njima koji čine štetu Vojsci Crne Gore. Ako Zakon u Vojsci, kako sam se informisao putem Antene M, čuči u fioci ministra to onda govori da se smišljeno radi na urušavanju imidža Vojske Crne Gore. Konačno, o tome otvoreno govori i ministar Krapović, on to ne krije!"

Građani nijesu raspoloženi za ovakvu vlast, a to se pokazalo na ovogodišnjim izborima u pet opština, ističe Rakočević.

Komentarišući situaciju opštine Šavnik koja je pogođena jakim nevremenom, Rakođević vidi kao posljedicu dva razloga.

"Takav odnos je iz dva su moguća razloga. Jedan je neodgovornost prema imovini Crne Gore, građanima Crne Gore, što je najveći grijeh kada se bavite državnim poslom. Drugi razlog bi ležao u revanšizmu, u Šavniku je neko ko ne pripada njihovoj političkoj grupaciji. Oni rade sve u korist svoje štete, misleći da nekome drugo čine štetu", rekao je Rakočević.

Podsjećamo, Jugoslav Jakić predsjednik opštine, obavijestio nadležne državne institucije. Međutim toj opštini nikakva pomoć nije upućena, već su opštinske službe i građani proteklih dana sami rješavali probleme. U međuvremenu su iz sela Komarnica evakuisali tridesetak mještana i deset turista koji su tu boravili.

Društvo

Bemax stigao u Šavnik

07.10.2024. 13:10

Kako navodi cilj Demokratske partije socijalista nije vlast sama po sebi, već da Crna Gora sačuva svoju nezavisnost.

"Naša ideja je da sačuvamo Crnu Goru i da razvijamo evropsku Crnu Goru. Ukoliko situacija bude nalagala i druge vaninstitucionalne mehanizme spremni smo i na taj način da branimo nacionalne interese", rekao je Rakočević.

Politika

Popović: Moguć i građanski rat

07.10.2024. 15:12

Drugačiju radio vezu možete pogledati na linku ispod:

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR