13 °

max 23 ° / min 13 °

Srijeda

16.10.

23° / 13°

Četvrtak

17.10.

21° / 17°

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 13°

Utorak

22.10.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đuranović u DRV: Vučić de facto priznao Kosovo i procesom Brdo - Brioni, na nevaspitanje političara mediji da odgovore okretanjem leđa ili napuštanjem konferencije

Drugačija radio veza

Tag Video
Comments 0

Đuranović u DRV: Vučić de facto priznao Kosovo i procesom Brdo - Brioni, na nevaspitanje političara mediji da odgovore okretanjem leđa ili napuštanjem konferencije

Autor: Antena M

  • Viber
Vidjelo se da je sve bilo jako dobro isplanirano, da je uslužni novinar postavio dogovoreno pitanje. Ključ je bio u tome da sasvim prebaci loptu sa Samita lidera procesa Brdo – Brioni, na kojem je Vučićev ovlašćeni zastupnik potpisao da je usvojena Deklaracija šest država! Što znači i Republika Kosovo. On, dakle, nije samo Briselskim sporazumom de facto priznao Kosovo kao nezavisnu državu, nego i Berlinskim procesom, sada i Brdo – Brioni procesom. Onda se igra izokreće i stvara narativ da ga je novinar te njemu nepoznate Televizije E isprovocirao jer je izgovorio „Republika Kosovo".

Vučić se ponaša kao da je rođen prije Gebelsa, a manipulacijom želi da  postigne sliku da je apsolutni vladalac medija, makar u Srbiji, pa je to pokušao da uradi i na konferenciji za medije u Crnoj Gori, komentar je gosta Drugačije radio veze, novinara i dugogodišnjeg glavnog i odgovornog urednika Pobjede Draška Đuranovića.

Vučić de facto priznao Kosovo i procesom Brdo - Brioni

„Vidjelo se da je sve bilo jako dobro isplanirano, da je uslužni novinar postavio dogovoreno pitanje. Ključ je bio u tome da sasvim prebaci loptu sa Samita lidera procesa Brdo – Brioni, na kojem je Vučićev ovlašćeni zastupnik potpisao da je usvojena Deklaracija šest država! Što znači i Republika Kosovo. On, dakle, nije samo Briselskim sporazumom de facto priznao Kosovo kao nezavisnu državu, nego i Berlinskim procesom, sada i Brdo – Brioni procesom. Onda se igra izokreće i stvara narativ da ga je novinar te njemu nepoznate Televizije E isprovocirao  jer je izgovorio „Republika Kosovo““, poručuje Đuranović.

Nevaspitanom ponašanju političara novinari da odgovore kako dolikuje - okrenutim leđima ili napuštanjem konferencije

Na pitanje što treba uraditi idući put kada Vučić posjeti Crnu Goru, nakon ovakvog nipodaštavajućeg stava prema domaćinu i crnogorskim novinarima, Đuranović odgovara da solidarnosti među medijskim poslenicima neće biti, koju god opciju birali.

„Ja nisam za to da se ignorišu događaji, već sam za to da se prate i da se postavljaju nezgodna pitanja i da se na odgovorima insistira. Ako čovjek ne izdrži neprijatno pitanje i bude nevaspitan, onda mu treba odgovoriti onako kako dolikuje. Bio to predsjednik Srbije, Crne Gore ili premijer bilo koje države, on mora da poštuje etički kod. Novinari na nedolično ponašanje treba da konkretno i odgovore: ili da se okrenu leđa čovjeku koji ne poštuje pravila ili da se napusti konferencija“, tvrdi Đuranović.

Diplomatski predstavnici na Zapadu, kaže Đuranović, imaju pogrešan pristup Vučiću, posmatrajući ga faktorom stabilnosti na Balkanu.

„Vučić je postao faktor stabilnosti jer je dao Jadar za iskopavanje litijuma i zato što će Francuzima dati tri milijarde za 'Rafale', a istovremeno će sjedjeti na dvije stolice pa će biti zavisan od Rusije u energetskom sektoru. Kako je stabilno ovo područje, dovoljno nam govore situacije i u Crnoj Gori, i u BiH i na Kosovu. Aljbin Kurti je zapravo političar ozbiljnog formata koji je sačuvao svoj put i tako dobio status ozbiljno umiriteljskog subjekta“, dodaje sagovornik Antene M.

Milatović ima snažan kompleks Vučića

Na pitanje što su značile molbe Jakova Milatovića Vučiću da tog dana u Porto Montenegru Crnoj Gori ipak ne da odgovor koji je "zaslužila", Đuranović kaže:

„Kompleks Vučića jednostavno imaju političari u Crnoj Gori, a prije svega Jakov Milatović, još od onog trenutka sa sajma vina u Beogradu. Kada Vučić zaprijeti da će reći sve u lice našim političarima, moramo biti svjesni da Milatović nije kalibar političara koji može da se nosi sa tim i da kaže: pa dobro, dođi reci!

Pritisak na Milatovića jer "iskače" iz srpske odjeljenske zajednice

Podgorički izbori kao aktuelna tema najveći su problem za Jakova Milatovića, vjeruje Đuranović, tim prije što je MANS samo protiv njega podnio prijavu ASK-u, iako su mnogi funkcioneri iz državnog vrha, pa tako i premijer Milojko Spajić.

„Jasno je onda da su neke procjene ukazale da bi Jakov Milatović mogao da 'iskoči' iz srpske odjeljenske zajednice, i sada je on na teškoj prekretnici. Ako bi se vratio u okrilje onih koji su ga pljuvali, tu msilim na Spajića, onda bi sve njegove političke ambicije bile potpuno srušene.

S druge strane, kratkoročno gledano, Milatović će preživjeti snažne udare parlamentarne većine ukoliko odluči da pravi koaliciju sa DPS-om. Dakle, ni ponovni izbori nijesu nemogući, ali vjerujem da će odluka pričekati izbore u Budvi“, zaključuje Đuranović.

Drugačiju radio vezu pogledajte u cjelosti na linku ispod:

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR