25 °

max 25 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

25° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dušan Ban: Više od 11 i po godina čekamo da nam Knežević vrati novac

Društvo

Comments 0

Dušan Ban: Više od 11 i po godina čekamo da nam Knežević vrati novac

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Biznismen Dušan Ban, obratio se javnosti saopštenjem oko kredita od milion i po eura koji je dobio Đukanović, a o kome su ovih dana izvještavali mediji i naglasio da mu nakon 11 i po godina, odbjegli biznismen Duško Knežević, sa čijom firmom je sklopljen ugovor, nije vratio sav novac.

"Povodom medijske prašine koja se ovih dana digla oko kredita Mila Đukanovića i dva "skrivena" prijatelja milionera sa, kako Knežević tvrdi, "novcem sumnjivog porijekla", ja, Dušan Ban, odgovorno izjavljujem, da sam, skupa, sa svojim drugom i poslovnim partnerom Željkom Mihailovićem, sklopio ugovor o investiranju sa firmom "Comstel" Duška Kneževića, kojom prilikom mu je prebačeno na račun milion i po eura. Uz našu saglasnost taj novac je upotrijebljen kao kolateral za pomenuti kredit, a kao što zna javnost, potreba za njim je prestala nakon dvadesetak dana", saopštio je Ban.

Ban navodi kako je od tada prošlo 11 i po godina, ali da svoj novac do sada nijesu dobili u cjelini.

"Iz više navrata sam posljednjih godina i mjeseci razgovarao sa Kneževićem o vremenu i načinu povratka preostalog duga, ali bez rezultata i efekta. Možda bi neupućeni čitalac mogao da pomisli da je DK uplatu dobio sa neke fantomske firme i iz neke egzotične destinacije i da su i on i "njegova" banka imali grdne štete zbog tog "prljavog" novca… Ni slučajno! Naprotiv! Istina je da je DK novac dobio sa računa koji se vodio na naša imena, i koji je stigao iz ugledne banke i iz evropske zemlje sa prvoklasnom finansijskom reputacijom. Sve ovo zahvaljujući tome što granice naših poslovnih aktinosti nijesu bile omeđene granicama Crne Gore i što smo imali (a i sada imamo) regulisan status u inostranstvu, pa nam je to bilo dostupno. Banke sa kojima smo mi poslovali i poslujemo ne vrše plaćanja "torbama" kako to radi "digitalni gazda Jezda". Na kraju, ostaje pitanje, zašto mi nijesmo obezbijedili kredit našem drugu. Odgovor je jednostavan i prost: u momentu kad nam se naš prijatelj obratio, kreditni aranžman sa Pireus bankom je već bio dogovoren. S obzirom na okolnost da mi nijesmo bili klijenti te banke za razliku od Kneževića, bilo je jednostavnije da se njemu proslijede sredstva", kazao je Ban.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR