15 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pacijent napao ljekara u Kliničkom centru, reagovalo obezbjeđenje

Društvo

Comments 0

Pacijent napao ljekara u Kliničkom centru, reagovalo obezbjeđenje

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

U Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore sinoć je pacijent, ničim izazvan, fizički napao dežurnog ljekara.

"Vinovnik ovog nemilog događaja dovezen je iz Kolašina, zbog lakših povreda, u Urgentni centar sanitetskim vozilom ZHMP uz medicinsku pratnju. Pacijent je fizički napao upravo ljekara koji mu je ukazivao medicinsku pomoć.

Odmah su reagovali zaposleni Službe obezbjeđenja KCCG, kao i pripadnici Uprave policije koji su pacijenta, nakon što su mu je pružena medicinska pomoć, priveli u Centar bezbjednosti.

Ubrzo nakon incidenta, uprkos neprijatnosti i stresu koji su doživjeli, kompletno osoblje Urgentnog centra profesionalno i efikasno je zbrinulo šest osoba povrijeđenih u saobraćajnoj nezgodi", saopšteno je iz Kliničkog centra. 

KCCG najoštrije osuđuje ovaj i sve napade na zdravstvene radnike jer je nedopustivo, kako kažu, da su, iako obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, vrlo često izloženi verbalnim i fizičkim napadima nesavjesnih pojedinaca.

"S obzirom da su ovakve scene sve češće, ne samo u KCCG, nego i u ostalim zdravstvenim ustanovama, očekujemo i apelujemo na nadležne institucije da preduzmu sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore, za dobrobit naših pacijenata", zajključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR