8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Još nemam potvrdu o potjernici Interpola

Društvo

Comments 2

Knežević: Još nemam potvrdu o potjernici Interpola

Izvor: rtcg.me

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Vlasnik Atlas grupe, odbjegli biznismen Duško Knežević, saopštio je večeras da njegov pravni tim još nije dobio potvrdu da je na crvenoj potjernici Interpola.

"Naš pravni tim nije dobio potvrdu da sam ja na crvenoj listi, sigurno će Crna Gora zatražiti crvenu Interpolovu listu, ali to znači samo da ja neću moći da putujem van Britanije, do sada sam praktikovao da putujem po Evropi, dolazio sam i u region dosta puta", kazao je Knežević za RTS.

Na pitanje da li je moguće da ga britanske vlasti izruče Crnoj Gori po tajnoj potjernici, kao što su to učinile sa vlasnikom "Agrokora" Ivicom Todorićem, koji je izručen Hrvatskoj, Knežević kaže da je on u drugačijoj situaciji.

"Ja sam britanski državljanin i uživam sva prava i zaštitu ovdje u Britaniji i moj tim advokata radi na tome i to hipotetički može da se desi, ali mora da prođe kroz sudski proces koji će imati neko svoje trajanje, jer je ovo pravna država i moraće Crna Gora da pokaže dokaze za to za šta me optužuje i zašto su istražne radnje pokrenuli", ističe Knežević.

On tvrdi da ne bježi od odgovornosti, iako ga Specijalno tužilaštvo sumnjiči za pronevjeru skoro dva miliona eura i da je na čelu kriminalne organizacije koja se bavila pranjem novca, ucjenama, utajama poreza i da je oprala preko pola milijarde eura. Ističe da je ponudio tužilaštvu da svjedoči putem video-linka, budući da je u Londonu.

"Kako stvari stoje, oni se plaše mog svjedočenja putem video-linka, sigurno ne mogu kontrolisati šta bih mogao reći i više bi voljeli kada bi me držali u Spužu i pod lisicama doveli da me saslušaju u Podgorici, ali ne očekujem da će oni prihvatiti saslušanje video-linkom", kaže Knežević.

Knežević navodi da se sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem posljednji put vidio u novembru i da mu je tada rekao da trpi "strašnu torturu policijskog tima i istražnih organa, kao i da ga je zamolio da učini nešto da se to ne radi".

"On mi je rekao: ne, moraš da shvatiš da ja više nemam moć koju sam imao, sad sam predsjednik države, nijesam u izvršnoj vlasti i nijesam u mogućnosti da pomognem bilo šta, jer moraćeš sam da se izboriš, a osim toga, dosta me povezuju sa tobom u nekim relacijama i htio bih da pokažem da to nije tačno i da se distanciram od tih stvari, jer sad nijesu stvari kao što su nekada bile, kad smo mogli mnogo toga da uradimo zajednički", rekao je Knežević.

On ističe da je važno da u Crnoj Gori dođe do promjena i da je predložio da se pojavi na najavljenom protestu u subotu, odnosno da sleti na aerodrom u Podgorici, "iako bi to možda bilo veliko hapšenje".

"Rekli su mi da to može da izazove velike sukobe, destabilizaciju i da bi to režim tretirao kao atak na pravni sistem", kazao je Knežević za RTS.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

NikadVise1918

Organizatori protesta pokusavaju sakriti svoje srpstvo, medjutim izviruje im pri svakom naglijem pokretu: Miloš Krivokapić, osoba vrlo ekstremna o 1918-toj veli: Cmizdri premijer kako je CG izbrisana sa mape prije ravno 100 godina .... Prisajedinjena je Srbiji samo na par dana, a onda je nakon p

Duka

Boli ga briga, vazda se moze preselit u Beograd i da bude gost po tamosnjih jutarnjih programa do kraja zivota.