19 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ubistvo na Cetinju: Laličića sumnjiče da je pucao sa Nedovićem

Društvo

Comments 0

Ubistvo na Cetinju: Laličića sumnjiče da je pucao sa Nedovićem

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Danilo Vujović (30) sa Cetinja uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanju Dragana i Gorana Vušurovića i Marka Vujačića 11. juna na Cetinju, dok se za Mitrom Markovićem (25) i Petrom Laličićem (21), takođ­e sa Cetinja, i dalje traga. 

Vujović je, kako je saopšteno, uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopštila policija, sumnja se da je Laličić jedan od saizvršilaca ovog krivičnog djela.

Vujoviću i Markoviću se na teret stavlja da su dio ove kriminalne organizacije i da su pružali logistiku u ovom zločinu.

Protiv Markovića je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv Laličića podnijeta prijava zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U okviru istrage policija je prekjuče i juče pretresla više lokacija na Cetinju i Budvi i pronašla sedam komada vatrenog oružja i skoro 1.000 komada municije.

„Policija je pretresima lokacija koje koriste P.L, J. M, B. M, Lj. P. i D. V. na Cetinju pronašla i oduzela pištolj CZ cal 7,65 mm, devet komada municije cal 7,65 mm i dva okvira. Na području Budve policija je pretresla 27 lokacija koje koriste D. V. i N.B. i oduzela revolver Viper cal 9 mm, pištolj Pietro Beretta, pištolj 22 magnum, pištolj Crvena zastava cal 7,65 mm, pištolj, lovačku pušku – ,,kratež“ i 974 komada municije raznih kalibara i vrsta“, saopšteno je iz Uprave policije.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, ranije su uhapšeni Cetinjani Lazar Nedović (20), koji je označen kao direktni počinilac ubistva, Mošo Paović (18) i Žarko Pejaković (19) koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policija je ubrzo nakon zločina pronašla oružje kojim je ubijen Milić, municiju, obuću koju je nosio ubica, garderobu, silikonsku masku, hirurške rukavice i kačket.

Stvari su pronađene na brdu iznad bivše fabrike Obod, na prilično nepristupačnom terenu.

Prema sumnjama policije, Nedović i Laličić nosili su silikonske maske i kačkete kada su ušli u kafić ,,Portun“, u samom centru grada i ispalili više hitaca u Milića i goste lokala. Bogdan Milić u policijskim evidencijama označen je kao blizak saradnik škaljarskog klana, pa se motiv ovog zločina traži upravo u kriminalnim poslovima dvije grupe – škaljaraca i kavačana.

On je dva i po mjeseca ranije oslobođen optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina. Tu odluku donijelo je vijeće sutkinje Vesne Moštrokol. Istom odlukom oslobođeni su Darko Mijović i Vladimir Ulama, koji su se teretili za ubistvo Medina.

Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni su sredinom maja u Njemačkoj. Tada su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković, koji su bili sa njima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR