11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Finansijska istraga protiv Duška Kneževića

Društvo

Comments 0

Finansijska istraga protiv Duška Kneževića

Izvor: Pobjeda

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Istražitelji su pokrenuli finansijsku istragu protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića kako bi utvrdili porijeklo njegovo imovine, saznaje Pobjeda od više izvora iz istrage.
 
Pod lupom je sva pokretna i nepokretna imovina Kneževića, a provjeravaju se i finansije njegovih bliskih srodnika. Finansijska istraga podrazumijeva i provjeru inostranih bankovnih računa na ime Kneževića i porijeklo tog novca.

U slučaju da istražitelji dođu do dokaza da imovina Kneževića potiče iz nelegalnih tokova, biće zatraženo da se privremeno blokiraju nepokretnosti do okončanja postupka.

Konačnu riječ daće sudovi, Viši i Apelacioni.

To je red poteza u slučaju da istražitelji analizom dokumentacije o imovini odbjeglog biznismena dođu do traga koji bi ukazao da porijeklo novca ne potiče iz zakonitih tokova, već da se radi o finansijskim mahinacijama s ciljem prikrivanja stvarnog porijekla imovine.

Protiv Duška Kneževića, koji se nalazi u Londonu, Specijalno državno tužilaštvo vodi nekoliko istraga u kojima je označen kao organizator kriminalnih grupa, koje su nanijele višemilionsku štetu državnom budžetu.

Njega Tužilaštvo tereti da stoji iza niza nezakonitih radnji u koje su umiješani i njegovi dugogodišnji saradnici koji su bili na rukovodećim pozicijama u Invest Montenegro banci i Atlas banci i njegovim firmama.

Prema razrađenoj šemi, Knežević je, kako dosadašnji rezultati iz istrage ukazuju, podijelio uloge i zadatke svakom članu iz grupe kako bi mu u brojnim poslovima obezbijedili nezakonitu imovinsku korist. Višemjesečne istrage protiv Kneževića u dva slučaja rezultirale su podizanjem optužnice pa se njegovo ime našlo u predmetu koji je poznat kao ,,Global karbon“ i Kaspija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR