16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na kesi iz „štek“ stana tragovi optuženih

Društvo

Comments 0

Na kesi iz „štek“ stana tragovi optuženih

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Na kesi koja je pronađena u štek stanu osumnjičenih za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a koje istražitelji dovode u vezu sa ubistvom Miodraga Kruščića i ranjavanjem novinarke Olivere Lakić, pronađeni su tragovi koji pripadaju optuženima Filipu Bešoviću i Goranu Rakočeviću.

To je kazala juče rukovodilac grupe za DNK vještačenje Forenzičkog centra u Danilovgradu Sandra Kovačević, na suđenju u Osnovnom sudu.

Ona je navela da biološki trag „ne mora pripadati optuženom Luki Bulatoviću“, ali da jedan trag sa „ograničenom podrškom hipotezi“ pripada okrivljenom Luki Bulatoviću.

Osim njih trojice, u ovom predmetu se sudi i Dejanu Vukašinoviću. Njegov trag nije pronađen na kesi.

Bulatovićev advokat Miloš Vuksanović pitao je vještaka da li je moguće da bi ponovljenim vještačenjem bilo utvrđeno da sporni trag ne pripada njegovom klijentu.

Ona je odgovorila da je vjerovatnoća da trag pripada Bulatoviću toliko mala da se to ne može sa sigurnošću tvrditi.

''Rezultat vještačenja daje ograničenu podršku da je optuženi Bulatović jedan od donora biološkog traga. U konkretnom slučaju, radi se o najnižem stepenu podrške hipotezi da je on jedan od donora biološkog traga'' – kazala je Kovačevićeva.

Pokušavši da da konkretan odgovor, Kovačević je kazala da se ne može decidirano izjasniti je li moguće da Bulatović nije donor biološkog materijala na spornoj kesi.

''Teorijski postoji mogućnost da se trag može prenijeti i tzv. sekundarnim transferom, odnosno bez direktnog kontakta. Ipak, taj proces nije jednostavan i zavisi od niza okolnosti ''– navela je Kovačević.

Ona tvrdi da je nalaz vještačenja potpuno pouzdan i da ponovljeno vještačenje ne bi dalo druge rezultate.

Ovi optuženi nalaze se i na spisku osumnjičenih za ranjavanje novinarke Olivere Lakić i ubistva Miodraga Kruščića u istrazi koju vodi Više državno tužilaštvo u Podgorici. U tom predmetu optužnica još nije podignuta, a okrivljeni i njihovi advokati u više navrata su isticali da su za isto oružje otvorena dva predmeta, tvrdeći da je to nezakonito.

Advokat Vuksanović tražio je da se optuženima ukine pritvor, podsjetivši da su oni već oko godinu u pritvoru zbog nelegalnog držanja oružja. Sudija Osnovnog suda u Podgorici Larisa Mijušković-Stamatović odbila je taj predlog.

Nastavak suđenja zakazan je za danas, kada će se odlučivati da li će prihvatiti prijedlog tužioca da se u daljem postupku u dokaze uvrsti nalaz vještaka trasologa koji je urađen po naredbi Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koje vodi istrage o ubistvu Kruščića i ranjavanju Lakić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR