9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Može li Kašćelan na slobodu?

Izvor: Foto: Pobjeda

Društvo

Comments 0

Može li Kašćelan na slobodu?

Izvor: fosmedia.me

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Suđenje Slobodanu Kašćelanu i grupi koja se nalazi na optuženičkoj klupi pred sudijom Dragojem Jovićem biće nastavljeno danas od devet sati.

Odbrana je prethodno tražila ukidanje pritvora za Kašćelana. Sud tada nije donio odluku jer SDT nije prisustvovao pa nije mogao da se izjasni. Izjašnjenje tužioca, a potom i odluka vijeća, očekuje se na sjutrašnjem pretresu.

"Kaščelan je osam mjeseci u pritvoru, a za djelo za koje mu se sudi zaprijećena je kazna od šest mjeseci do pet godina, tako da je on u pritvoru proveo više od tog minimuma. Uz to, nema opasnosi od bjekstva. On se tereti za krivično djelo zelenaštvo na ogranizovan način, što je nadležnost Osnovnog suda", ocijenio je advokat Dragoljub Đukanović.

Svjedok oštećeni Milan Dragović kom je navodno Slobodan Kašćelan dao novac na zajam iskorišćavajući teško imovno stanje, teške prilike i nuždu, i tom prilikom ugovorio za sebe nesrazmjernu imovinsku korist u iznosu od 30.000 eura već tri godine se ne pojavljuje kako bi dao svjedočki iskaz.

Prema optužnici, Kašćelan mu je na kamatu dao 50 hiljada eura, a iznos kamate bio je 10 odsto. Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića. 

"Poznajem Dragovića i jesam ga upoznao preko Ljubatovića. Ljubatović je moj prijatelj, ona ima neke obaveze prema meni. Znam da Dragović ima obaveze prema njemu, ali o ciframa ne znam ništa jer me to ne zanima niti sam pitao. Ja Dragoviću nikad ništa dao nisam, a sastali smo se samo jednom sa Ljubatovićem i tada niko nikakve cifre nije pominjao. Znam da se radi o lažovu, samo fukara tako nešto može da izmisli..."- rekao je Kašćelan koji smatra da se bez ikakvog djela digla hajka oko njega. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR