16 °

max 21 ° / min 15 °

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Privrednici donirali KCCG 50 hiljada eura

Društvo

Tag Video
Comments 0

Privrednici donirali KCCG 50 hiljada eura

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Privredna komora Crne Gore donirala je 50 hiljada eura Kliničkom centru (KCCG), a novac će biti upotrijebljen za nabavljanje ultrazvučnog aparata za potrebe Instituta za bolesti djece i rekonstrukciju Klinike za interne bolesti KCCG.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Jevto Eraković zahvalio je privrednicima koji su se organizovali posredstvom Privredne komore i dodijeli vrijednu donaciju KCCG.

„Inicijativu i gest koju su prihvatili od Privredne komore predstavlja uzor društveno odgovornim kompanijama i način na koji treba podržavati zdravstveni sistem Crne Gore“, rekao je Eraković.

Prema njegovim riječima, donacije su bile različite od pojedinačnih donatora.

„Posebno bih istakao Elektroprivredu CG i kompaniju Fly Montenegro koji su sa najvećim donacijama doprinijeli da ovaj iznos bude ovakav“, zaključio je Eraković.

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović rekao je da će ova donacija kao i one koje će uslijediti, doprinijeti boljim uslovima rada u KCCG i da će uticati na poboljšanje kvaliteta usluga crnogorskim građanima.

„KCCG je srce zdravstvenog sistema i nadam se da će sve donacije, zajedno sa ovom, poboljšati uslovi rada u Kliničkom centru i da će uticati na smanjenje odliva kadrova“, istakao je Golubović.

Kako je kazao, ta praksa nije prisutna samo u Crnoj Gori nego i u regionu, ali sa izdvajanjem sredstava koje država iz budžeta odvaja za zdravstveni sistem potreba za odlaskom bi trebalo da se smanji.

„Svi donatori koji to kontinuirano rade tokom godine doprinijeće da se poboljšaju uslovi rada kadrova, tako da oni neće imati razloga za odlazak iz Crne Gore“, istakao je Golubović.

Prema njegovim riječima, Privreda Crne Gore se razvija dobrom dinamikom i to je garancija dobrih budžetskih prihoda, a samim tim i većih izdvajanja za zdravstveni sistem.

„Na humanosti se ne treba mnogo zahvaljivati, ali bih izdvojio Elektroprivredu Crne Gore i Fly Montenegro kao kompanije koje su koje se nalaze među donatorima, koje su donirale novac“, zaključio je Golubović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR