10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EPCG  uputila izvinjenje zbog ekološkog incidenta na Ćehotini i Vezišnici: Prihvaćena ostavka direktora TE Pljevlja

Izvor: Zagađena Ćehotina; Foto: Facebook

Društvo

Comments 0

EPCG uputila izvinjenje zbog ekološkog incidenta na Ćehotini i Vezišnici: Prihvaćena ostavka direktora TE Pljevlja

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) prihvatio je ostavku direktora Termoelektrane (TE) “Pljevlja“, Vladimira Šestovića koju je podnio zbog ekološkog incidenta na vodotoku Vezišnice i Ćehotine.

"Odbor je, i pored činjenica koje ne ukazuju na bilo kakvo nestručno ili neblagovremeno upravljanje u havarijskoj situaciji, prihvatio ostavku koju je ponudio Šestović", saopšteno je iz EPCG.

Odbor direktora je na vanrednoj sjednici, održanoj u skladu sa zaključcima Vlade Crne Gore, analizirao aktuelnu situaciju u TE "Pljevlja", njene uzroke i posljedice.

EPCG je uputila izvinnjenje građanima Pljevalja i cjelokupnoj javnosti zbog ekološkog incidenta koji se dogodio 4. jula, kao i neadekvatnog informisanja javnosti o cijelom slučaju.

Kako je saopšteno, polazeći od činjenice da u tehnološkom i ekološkom smislu TE “Pljevlja” predstavlja najsloženiji industrijski objekat u Crnoj Gori, članovi Odbora su detaljno analizirali raspoložive informacije u vezi sa ekološkim akcidentom, kao i preventivne mjere da se ovakva situacija više nikada ne ponovi.

"Odbor direktora je zaključio da je akcident posljedica havarijske drenaže sistema za odvoz pepela i šljake, u situaciji koja je mogla dovesti do porasta nivoa vode na deponiji što bi ozbiljno narušilo stabilnost brane deponije “Maljevac”, sa nesagledivim štetnim posljedicama po ljudske živote, stambene objekte i ostala materijalna dobra", kaže se u saopštenju.

Menadžment društva će, dodaje se, morati da sagleda kvalitet i adekvatnost svih procedura koje se tiču mjera zaštite životne sredine i obezbjeđenja objekata u cilju njihovog poboljšanja i prevencije nastajanja ovakvih i sličnih situacija do završetka ekološke rekonstrukcije objekta.

Iz EPCG su rekli da će kroz investicije od preko 60 miiona eura obezbijediti da Termoelektrana bude najsavremenija u regionu, a bezbjednost ljudi i životne sredine na najvišem nivou.

Ističe se da zaposleni u EPCG, sa upravljačkom i rukovodnom strukturom na čelu, ostaju posvećeni viziji razvoja nacionalne Elektroprovrede na principima održivosti i očuvanja životne sredine, a u cilju obezbjeđenja pouzdanijeg napajanja električnom energijom i podizanja kvaliteta života svih građana.

"Kao društveno odgovorna kompanija izvućićemo pouke iz ovog teškog izazova, unaprijediti poslovanje i u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i NVO sektorom, učiniti sve kako bi sanirali nastalu štetu", poručili su iz EPCG.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR