8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uprava zatvora policiji prijavila tri komandira

Društvo

Comments 0

Uprava zatvora policiji prijavila tri komandira

Izvor: Dan

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) prijavila je policiji i tužilaštvu trojicu službenika zatvora zbog sumnje da su zatvorenicima i pritvorenicima za novac omogućavali da dođu do mobilnih telefona, čija je upotreba iza zatvorskih bedema strogo zabranjena. Uprava UIKS-a je protiv tih službenika pokrenula disciplinske postupke, piše Dan.

"U prethodnom periodu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zabilježena su dva slučaja u kojim postoji sumnja da je postupanjem trojice službenika Uprave omogućen unos mobilnih telefona za potrebe zatvorenika i pritvorenika. O predmetnim slučajevima obaviješteni su Uprava policije i nadležno tužilaštvo, a uprava zatvora je pokrenula disciplinske postupke protiv trojice službenika radi utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti.

U tom pravcu nadležni u UIKS-a kontinuirano vrše kontrole u odnosu na sva lica i sve prostorije koje se nalaze u krugu UIKS-a, što ima za cilj sprečavanje unosa, posjedovanja i korišćenja nedozvoljenih predmeta u UIKS-u" saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću UIKS-a.

Shodno odrebama zakona i podzakonskih akata, osobama koje se nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zabranjeno je posjedovanje i upotreba mobilnih telefona.

"U vezi sa tim, nadležni u Upravi kontinuirano preduzimaju mjere i aktivnosti u cilju onemogućavanja unošenja kako mobilnih telefona, tako i drugih stvari koje nijesu dozvoljenje za držanje i upotrebu među zatvorenicima i pritvorenicima. U tom pravcu sa posebnom pažnjom nadležne službe u Upravi pristupaju provjeri svih saznanja i informacija koje se odnose na nedozvoljene aktivnosti unošenja, posjedovanja i upotrebe mobilnih telefona od strane bilo kog lica, a od provjera ne izuzimaju ni službenike UIKS-a”, saopštili su iz uprave spuškog zatvora.

Nedavno su u akciji podgoričke i danilovgradske policije uhapšena dvojica službenika tog zatvora zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oni se sumnjiče da su omogućili pritvorenicima unos predmeta koji su strogo zabranjeni u zatvoru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR