Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

O optužnici protiv Kneževića, Nikolića i Zečević 27. jula

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Pobjeda/Analitika

O optužnici protiv Kneževića, Nikolića i Zečević 27. jula Foto: Antena M

Razmatranje optužnice protiv biznismena Duška Kneževića, bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Marka Nikolića i direktorke sektora platnog prometa u ovoj banci Dijane Zečević zbog malverzacija kojima je državna kompanija JP Aerodromi Crne Gore oštećena za 3.000.000 eura, zakazano je za 27. jul pred Višim sudom, piše Pobjeda. 
 
Na optužnici se nalazi i pravno lice Atlas banke koje je nezakonitim poslovanjem Kneževića, Nikolića i Zečević steklo protivpravnu imovinsku korist od tri miliona.

Prema navodima Specijalnog tužilaštva, bivšeg vlasnika Atlas banke Duška Kneževića terete da je svoje službenike Nikolića i Zečević podstrekavao na zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, odnosno da prisvoje novčana sredstva JP Aerodromi nakon isteka oročenja depozita.

Nikolić i Zečević su, kako se sumnja, od 11. avgusta do početka decembra prošle godine, mimo zakonskih ovlašćenja, nakon isteka oročenja sredstava, zadržali depozite preduzeća JP Aerodromi Crne Gore u iznosu od tri miliona eura, iako je uprava Aerodroma u više navrata pismeno tražila prebacivanje novca na račun preduzeća.

Kako je Pobjeda ranije pisala, JP Aerodromi Crne Gore su u julu 2016. u Atlas banci oročili 3.000.000 eura depozita na godinu.

Poslije isteka ovog roka, menadžment JP Aerodromi je isti iznos oročio na još godinu, a oročenje depozita isteklo je 11. avgusta prošle godine.

Ostavi komentar

0/300