Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Dvoje Francuza spašeno nakon višesatne potrage na Lovćenu

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Cetinjski list

Dvoje Francuza spašeno nakon višesatne potrage na Lovćenu Cetinjski list

Potraga za dvoje Francuza, koji su bili izgubljeni na lokalitetu Babina glava na Lovćenu uspješno je završena danas popodne, saopšteno je iz Službe zaštite Nacionalnog parka "Lovćen".

Radi se o, kako je za Cetinjski list kazao šef Službe zaštite Nacionalnag parka "Lovćen" Đorđije Kaluđerović, muškarcu i ženi koji su se jutros uputili prema Babinoj glavi i izgubili se usljed loših vremenskih uslova, prvenstveno guste magle.

"Oko 14 sati pozvali su nas iz Direktorata za vanredne situacije, kojima su se putem telefona obratili ovi francuski državljani, i poslali nam koordinate na osnovu kojih smo ih locirali. Njihov broj telefona dobili smo sa recepcije hotela "Monte rosa", jer su tamo sinoć bili smješteni, tako da smo tokom potrage cijelo vrijeme sa njima bili na vezi. Nijesu bili životno ugroženi, ali su bili jako uspaničeni, djevojka je cijelo vrijeme plakala. Nakon višesatne potrage pronašli smo ih u Zverinjačke rupe, između Babine glave i sela Majstori. Potragu nam je u velikoj mjeri otežavala magla, a i teren je tamo jako nepristupačan, oni su se zavukli u podnožje brda i odatle nijesu mogli ni naprijed ni nazad" – kazao je Kaluđerović.

U potragu je bila uključena Služba zaštite Nacionalnog parka "Lovćen".

Ostavi komentar

0/300