16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nimanbegu: Neprijatno sam iznenađen najavljenom prijavom

Društvo

Comments 5

Nimanbegu: Neprijatno sam iznenađen najavljenom prijavom

Izvor: portal rtcg

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu kaže da je neprijatno iznenađen informacijom da će Ministarstvo kulture podnijeti prijavu protiv organizatora skupa na Cijevni, tokom kojeg je isticana zastava Albanije, bez državne zastave Crne Gore.

Nimanbegu poručuje da su Albanci autohotni na teritoriji Crne Gore i da po Ustavu imaju pravo na isticanje svojih nacionalnih simbola.

Manifestaciju na Cijevni, na kojoj se okupljaju uglavnom žitelji Malesije, ali i značajan broj onih iz dijaspore, obilježilo je, osim nastupa kulturno-umjetničkih društava i vijorenje albanske zastave.

Kako je na tom skupu istaknut simbol susjedne države, bez državne zastave CG, Ministarstvo kulture najavilo je prijavu protiv organizatora. 

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i predlagač izmjena zakona o državnim simbolima Genci Nimnbegu, kaže da je neprijatno iznenađen tom informacijom.

“Neprijatno sam iznenađen, Ministarstvo kulture i zaposleni u njemu, apsolutno moraju znati da mi kao narod u CG, Albanci, koji žive autohtoni na svojim područjima, da imamo naš nacionalni simbol da po Ustavu imamo pravo na slobodnu upotrebu, a sve drugo po mom mišljenju je samo iniciranje svađa sa našim narodom”, rekao je on.

Nimanbegu je rekao da će o najavljenoj prijavi, razgovarati sa predstavnicima ostalih albanskih partija.

“Da vidimo adekvatan način reagovanja", kazao je Nimanbegu.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Nije mi jasno sta je sa ovim covjekom , dali stvarno ne razumije i ima tako ograniceno shvatanje propisa i pravla koje trebaju svi da postuju jednako da bi nam Crna Gora bila svima jednako i pravo i obaveza .Naravno i nazalost uvijek ce biti odredjeni (manji procenat) politicara i mocnika od polozaja i sl.koji ce kad mognu to zloupotrebljavati

Misko

Ovo je nerazumno ponasanje doticnog,ako zakon tako nalaze potpresjednik Skupstine CG mora da postuje zakon i tacka,dosta je bilo i Vlada mora poceti da uvodi red u drzavu inace nastaje anarhija.

Mara

Gospodine Nimanbegu...niko vam ne osporava isticanje vase zastave...ali vi ste gradjani drzave Crne Gore i duzni ste da pored vase istaknete crnogorsku zastavu..kraj price!!!!!!