16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
„Manjifiko": Prekinut međunarodni lanac krijumčarenja kokaina, uhapšeno sedam osoba

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

„Manjifiko": Prekinut međunarodni lanac krijumčarenja kokaina, uhapšeno sedam osoba

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Službenici Uprave policije su, u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, realizovali predmet „Manjifiko" i na taj način prekinuli međunarodni lanac krijumčarenja opojne droge kokain iz Kolumbije u Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave policije.

Prema njihovim riječima, krivičnim prijava je obuhvaćeno ukupno 11 osoba od kojih je do ovog momenta uhapšeno sedam.

"Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala – Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga i Specijalnog policijskog odjeljenja  su, u koordinaciji i po nalozima Specijalnog državnog tužilaštva, sproveli niz mjera i radnji koje su rezultirale identifikovanjem kriminalne organizacije za koju se sumnja da se duži vremenski period bavila međunarodnim krijumčarenjem kokaina", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, krivične prijave podnijete su protiv ukupno 11 lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema njihovim riječima, zbog sumnje da su počinili navedena krivična djela lišeno je slobode sedam lica i to S.P, M.P, T.P, Đ.P, M.P, R.S. i B.B, sva lica iz Tivta, dok se za D.Đ. i B.M. i još dva lica intenzivno trag.

"Na području Tivta su, u sadejstvu sa službenicima CB Herceg Novi i OB Tivat, policijski službenici navedenih organizacionih jedinica izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na 11 lokacija. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli predmete za koje se sumnja da potiču iz navedenih krivičnih djela". navedeno je u saopštenju.

Pretresima su pronađeni i oduzeti opojna droga kokain, vaga za precizno mjerenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružje i municija kao i skupocjeni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem, kazali su iz UP.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici ove kriminalne organizacije vršeći pomenuta krivična djela stekli veliku imovinsku korist koju su, kako se sumnja, pokušali pranjem novca da ubace u legalne finansijske tokove", navedeno je u saopštenju.

Kako su najavili, Uprava policije će u narednom periodu u saradanji sa Specijalnim državnim tužilaštvom nastaviti sa sprovođenje finansijske istrage u odnosu na ovaj predmet.

"Realizacija predmeta „Manjifiko" je još jedan primjer odlične međunarodne saradnje službenika Uprave policije sa partnerskim službama drugih država", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR