13 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Akcija "Kargo": Prekinut regionalni lanac krijumčarenja droga, uhapšeno šest osoba

Društvo

Comments 0

Akcija "Kargo": Prekinut regionalni lanac krijumčarenja droga, uhapšeno šest osoba

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Policija je u akciji "Kargo" uhapsila šest osoba za koja se sumnja da su se kao članovi kriminalne organizacije duži vremenski period bavili regionalnim krijumčarenjem opojnih droga.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju, i obavljali neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su R.M. (30), R.V. (34), A.Đ. (22), P.M. (19), M.K. (23), svi iz Nikšića i M.M. (34) iz Beograda, državljanin Republike Srbije.

"U prethodnom periodu slobode je lišen J.B. (34) iz Beograda zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojih droga, a za kojeg se sumnja da je član ove kriminalne organizacije. Sumnja se da je R.M. osnovao kriminalnu organizaciju koja je neovlašćeno stavljala u promet opojne droge radi sticanja nezakonite dobiti. Članovi kriminalne organizacije su, kako se sumnja, djelovali po unaprijed određenim zadacima, a kriminalno djelovanje planirali i sprovodili na regionalnom nivou duži vremenski period", saopšteno nam je iz Uprave policije.

Policija, ističu u saopštenju, preduzima intenzivne aktivnosti na identifikovanju ostalih članova ove kriminalne organizacije.

Tokom kriminalističke obrade u vezi sa navedenim predmetom policija je pronašla i oduzela oko 93 kilograma marihuane, a koja je, kako se sumnja, bila namijenjena krijumčarenju preko graničnog prelaza Vraćenovići, između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

"Postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici policija je juče izvšila pretrese stanova i drugih prostorija na više lokacija u Nikšiću i tom prilikom od osumnjičenih oduzela više vozila za koja se sumnja da su ilegalno stečena obavljanjem navedenih krivičnih djela. Sva osumnjičena lica biće uz krivičnu prijavu privedena Specijalnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost", napominju u policiji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR