Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Na Filozofskom fakultetu 125 mjesta na budžetu za specijalističke

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: ucg.ac.me

Na Filozofskom fakultetu 125 mjesta na budžetu za specijalističke Foto: ucg.ac.me

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore na specijalističkim studijama, u akademskoj 2019/20. godini, slobodno je 155 mjesta, na šest studijskih programa.

Prodekan za nastavu Rade Šarović navodi da su sva mjesta predviđena za budžetske studente, osim Psihologije, gdje ima 30 slobodnih mjesta.

„I ovaj studij će od sljedeće godine imati besplatne magistarske studije, kao što je slučaj i sa ostalim programima našeg Fakulteta. Slobodnih mjesta ima i na Sociologiji (25), Pedagogiji (20), Istoriji (30), Geografiji (20) i Predšolskom vaspitanju (40)“, saopštio je prodekan Šarović.

Studenti koji su završili trogodišnje studije na Filozofskom fakultetu obično nastavljaju studije i na  istom specijalističkom smjeru, dodaje on.

„Dešavaju se slučajevi da su studenti sa drugih fakulteta zainteresovani za naše postdiplomske studije i tom prilikom se formiraju komisije koje utvrđuju stepen sličnosti trogodišnjeg i specijalističkog studija koji student želi upisati“, kazao je Šarović.

Specijalističke studije Filozofskog fakulteta osposobljavaju studenta za različita zanimanja i nude mu širok dijapazon budućih radnih mjesta na tržištu rada. U prilog ovoj činjenici, navodi prodekan Šarović, govori podatak da je kadra Filozofskog fakulteta,  iz godine u godinu, sve manje na birou nezaposlenih, što i ovaj studij čini prijemčivim budućim studentima.

„Očekujem da će sva slobodna mjesta biti popunjena i da ćemo imati kvalitetnu generaciju na specijalističkom studiju“, zaključio je Šarović.

Ostavi komentar

0/300