10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CG pokreće sve raspoložive mehanizme da zaštiti Cijevnu od ugrožavanja iz Albanije

Izvor: Foto: Green Home

Društvo

Comments 2

CG pokreće sve raspoložive mehanizme da zaštiti Cijevnu od ugrožavanja iz Albanije

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Albanija nije argumentovano odgovorila na zahtjeve CG o Cijevni!

Vlada Crne Gore pokrenuće sve rapoložive mehanizmeas definisane međunarodnim konvencijama, direktivama i protokolima koji su obavezujući za sve države potpisnice ovih međunarodnih akata, kako bi zaštitila Cijevnu.

To je odlučeno na današnjoj sjednici Vlade u okviru rasprave o ovoj temi.

Naime, Vlada je utvrdila da Albanije nije na vrijeme i kako treba odgovorila na sve zahtjeve Crne Gore u vezi sa tim pitanjem.

''Vlada je, u okviru rasprave po ovoj tački dnevnog reda, konstatovala da nadležni organi Republike Albanije nijesu blagovremeno, adekvatno ni argumentovano odgovorili na zahtjeve Crne Gore o izjašnjenju o mogućem prekograničnom uticaju projekta izgradnje malih hidroelektrana na rijeci Cijevni u Republici Albaniji. Iskazana je odlučnost da Crna Gora, nastavljajući da njeguje prijateljske i dobrosusjedske odnose kao jedan od temelja naše vanjske politike, dodatno pokrene sve raspoložive mehanizme definisane međunarodnim konvencijama, direktivama i protokolima koji su obavezujući za sve države potpisnice ovih međunarodnih akata i koje na do kraja jasan način uređuju međunarodne vodne odnose''- saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Odlučeno je da ova tema bude aktuelizovana na predstojećoj sjednici Međudržavne komisije Crne Gore i Republike Albanije za saradnju u vodoprivredi koja je zakazana za 19. septembar.

''Tokom rasprave iskazana je opredijeljenost Crne Gore za poštovanje svih standarda u upravljanju vodama kako sa aspekta potencijalne izgradnje novih energetskih kapaciteta tako i sa aspekta valorizacije vodnih resursa koji pripadaju Crnoj Gori, a koji su duži niz godina u funkciji proizvodnje električne energije u susjednoj Bosni i Hercegovini''- navedeno je u saopštenju.

Takođe, donijeta je odluka o izmijeni i dopuni sastava Crnogorske komisije za saradnju sa Republikom Albanijom u vodoprivrednim odnosima.

''Državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Saša Radulović imenovan je umjesto preminulog člana prof. dr Mićka Radulovića. Za članicu Komisije imenovana je i izvršna direktorica Nevladine organizacije „Green Home” Nataša Kovačević''- zaključeno je u saopštenju.

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

MARTIN

Čista ka Suza..CPC...Vlast i okupatorska sekta spc u CG sve su joj uzeli..