11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Javni poziv za Školu samostalnog života

Društvo

Comments 0

Javni poziv za Školu samostalnog života

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore poziva zainteresovane osobe s invaliditetom da se prijave za učešće u Školi samostalnog života koja će biti održana u periodu 27-31. oktobra.

Škola se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a pratiće je i radionice, prikazivanje filmova, vježbe i rad u grupama.

"Namjera je da se kroz Školu samostalnog života osobe s invaliditetom, posebno mladi s invaliditetom upoznaju s filozofijom samostalnog života, uslugama podrške za život u zajednici, kako definisanim u crnogorskom zakonodavstvu, tako i onim koje prepoznaje međunarodna praksa, principima samostalnog življenja, uticaju porodice, medija i društva na odnos prema invaliditetu i prihvatanju invaliditeta. Na Školi će se čuti i lične priče osoba s invaliditetom koje žive po principima samostalnog života i upravljaju sopstvenim životom.

UMHCG je do sada organizovalo dvije generacije Škole i obje prate mladi koji su se nakon učešće u Školi osamostalili. Zato vjerujemo da je pored pružanja konkretne podrške i usluga za život u zajednici učešće na ovakvoj Školi značajno da ohrabrivanje promjena u sopstvenom životu", navode iz UMHCG.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti dostavljanjem motivacionog pisma i biografije, najkasnije do 1. oktobra na mejl adresu: [email protected] s naznakom Prijava za Školu samostalnog života.

Škola se sprovodi u okviru projekta PonOSIti, ravnopravni, uključeni! koji je podržan od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja kroz Javni konkurs za NVO u 2019.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR