Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Akcija pošumljavanja u župskom selu Zagrad

| Postavio/la: Marija Mitrović

Akcija pošumljavanja u župskom selu Zagrad

NVO Zagrad Montenegro i Uprava za šume - Nikšć organizovali su danas akciju pošumljavanja šumskog kompleksa Seloštak koje se nalazi nadomak župskog naselja Zagrad, saopštili su iz ove NVO. 

Akcija je sprovedena povodom obiljiževanja 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj Crnoj Gori.

"U okviru akciji zasađeno je oko 200 sadnica četinara. Kompleks Seloštak pruža se duž frekventne sabraćajnice prema katunu Konjosko, odnosno planine Lukavica , s toga je potrebano zbog specifičnosti lokaliteta u kontinuitetu raditi na njegovoj afirmaciji, zaštiti i unapređenju, a ova današnja sibolična akcija je doprinos tom cilju", navedeno je u saopštenju.

Iz ove NVO podśetili su da je u deklaraciji koja je usvojena 20. septembra 1991. godine definisano strateško opredeljenje da se, kako su kazali, primjenjuju najviši standardi i norme iz oblasti zaštite životne sredine, očuvanja prirode i ekonomskog razvoja na principima ekološki održivog sistema.

"Od 2001. godine do danas mnogo se više radilo, donesena su brojna zakonska rješenje. Naše institucije treba više da rade na implemetaciji tih zakonskih procedura, naročito na edukaciji građana u smislu podizanja ekološke kulture kroz razne programe", piše u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300