9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: Sedma Povorka ponosa protekla bez incidenata

Društvo

Comments 0

UP: Sedma Povorka ponosa protekla bez incidenata

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Sedma Povorka ponosa „Montenegro Pride 2019”, koja je danas u Podgorici održana u organizaciji NVO „Queer Montenegro”, protekla je bez incidenata, saopšteno je iz policije.       

''Preventivne policijske aktivnosti doprinijele su da ovaj skup prođe u mirnoj atmosferi, shodno planu organizatora. Službenici Uprave policije su sprovodili planske aktivnosti koje su obezbijedile stvaranje uslova za bezbjedno odvijanje ovog javnog okupljanja''-saopšteno je iz UP.

I ove godine je, shodno procjenama i analizama povorki koje su održane u proteklom periodu, na obezbjeđivanju Povorke ponosa angažovan manji broj policijskih službenika nego prošle i prethodnih godina.

''Međutim, angažovan je bio optimalni broj policijskih službenika koji je mogao da odgovori na policijske zadatke da se ukazala bilo kakva potreba za intervencijom. Službenici Uprave policije će nastaviti da aktivnostima iz svoje nadležnosti doprinose obezbjeđenju primjene i poštovanja ljudskih prava i sloboda, a posebno vulnerabilnih grupa među kojima je i LGBT zajednica''- naveli su iz policije.

Povorci ponosa prisustvovali su pomoćnik direktora za Sektor policije opšte nadležnosti Nikola Janjušević, načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević i predstavnici policije u Timu povjerenja Uprave policije i LGBT zajednice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR