13 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svi univerzitetski kampusi u Crnoj Gori dobijaju besplatan internet

Društvo

Comments 0

Svi univerzitetski kampusi u Crnoj Gori dobijaju besplatan internet

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Centar informacionog sistema Univerziteta Crne Gore realizovao je radove na širenju eduroam signala, besplatnog servisa za pristup internetu, u univerzitetskim kampusima u Nikšiću, Bijelom Polju, Beranama, Podgorici, dok su u toku završni radovi u dijelu kampusa u Podgorici, potom u kampusima u Kotoru, Cetinju i Igalu, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

"Studenti i zaposleni Univerziteta Crne Gore, kao i svi istraživači, naučnici, odnosno članovi Akademske mreže Crne Gore MREN, uz već postojeće korisničko ime i lozinku, bez potrebe za otvaranjem dodatnih naloga, mogu pristupiti ovom servisu koji se koristi u naučnoistraživačkim i obrazovnim institucijama širom svijeta. Drugim riječima, tokom boravka na evropskim i svjetskim institucijama koji takođe imaju pristup, svi članovi mreže će imati jednostavan i besplatan pristup brzom i bezbjednom internetu", saopšteno je iz Univerziteta.

Kako su naveli, zahvaljujući najsavremenijim standardima za enkripciju (npr. WPA2/AES), korisnicima je zagarantovan visok nivo zaštite privatnosti njihovih podataka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR