Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Direktor Fonda PIO posjetio Bar

| Postavio/la: Milena Aprcović

Direktor Fonda PIO posjetio Bar Foto: Opština Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević održao je danas radni sastanak sa direktorom Fonda PIO Crne Gore Dušanom Perovićem, kojem su prisustvovali i predsjednik Saveza udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešović, kao i predsjednik Udruženja penzionera Bara Iso Matezić.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, sastanak je bio prilika da se razgovara o unapređenju međusobne saradnje kroz realizaciju značajnih projekata koji bi u značajnoj mjeri poboljšali položaj penzionera u Baru, ali i u Crnoj Gori.

Raičević je istakao da je opredjeljenje lokalne uprave na čijem je čelu da u kontinuitetu pruža podršku svim aktivnostima Fonda PIO, kao i udruženjima penzionera na nacionalnom i lokalnom nivou u različitim oblastima.

"Opština Bar je još ranije prepoznala potrebu za rješavanjem stambenog pitanja penzionera našeg grada kroz ustupanje urbanističke parcele, koja je nakon usvajanja Prostorno-urbanističkog plana Bara dobila detaljnu razradu i za koju su od strane nadležnih organa Opštine Bar izdati urbanističko-tehnički uslovi.

Takođe, smo u završnoj fazi sprovođenja neophodnih procedura za rješavanje pitanje pristupne saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom čime će se u potpunosti stvoriti uslovi za početak gradnje stambenog objekta. Želim da iskoristim ovu priliku da iskažem spremnost lokalne uprave da se uključi u rješavanje ne samo stambenih pitanja penzionera, već i svih problema i izazova sa kojima se oni suočavaju, jer je to kategorija sugrađana koja zaslužuje posebnu pažnju od strane svih nadležnih organa i institucija", kazao je Raičević. 

Direktor Fonda PIO Dušan Perović upoznao je prisutne sa određenim aktivnostima koje ova institucija u kontinuitetu sprovodi, posebno naglašavajući važnost održivosti i adekvatnosti penzionog sistema i potrebu saradnje sa jednicama lokalnih samouprava u cilju realizacije zajedničkih projekata.

"Fond PIO je u prethodnom periodu posebnu pažnju posvetio rješavanju stambenih pitanja penzionera, što su aktivnosti koje nailaze na značajnu podršku od Vlade Crne Gore, ostalih instutucija i lokalnih samouprava, među kojima je svakako i Opština Bar, koja pruža podršku penzionerima za rješavanje ovih pitanja", kazao je Perović.

Ostavi komentar

0/300