16 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Univerzitet Crne Gore i dalje primjenjuje zakone i opšta akta

Društvo

Comments 0

Univerzitet Crne Gore i dalje primjenjuje zakone i opšta akta

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Iz Univerziteta Crne Gore saopšteno je da se i dalje primjenjuju zakoni i opšta akta Univerziteta u regulisanju statusa studenata. 

"Prvi semestar magistarskih studija je posvećen ispitima, dok je drugi semestar ovih studija posvećen prijavi i odbrani magistarskog rada. To znači da se opterećenje od 30 ECTS kredita odnosi na aktivnosti izrade i odbrane magistarskog rada. Samim tim je definisan i precizan rok do kojeg je potrebno odbraniti magistarski rad, a to je do početka naredne studijske godine na magistarskim studijama.

Na ovaj način definisani rokovi se moraju poštovati i u smislu regulisanja statusa studenta prilikom upisa studijske godine, ili prijavljivanja predmeta koje student želi da sluša i polaže u narednoj studijskoj godini. U tom smislu student može prijaviti da sluša predmete (kurseve) koje nije položio iz prethodnih semestara, kao i predmete ( kurseve) iz naredne studijske godine za koje je ispunio uslove predviđene pravilima studijskog programa. To podrazumijeva prijavljivanje zaostalih ECTS kredita, dakle i ECTS kredita koji se odnose na prijavu, izradu i odbranu magistarskog rada.

Kako je Odlukom o naknadi za studiranje i drugim naknadama u vezi sa statusom studenta, administarstivnim i drugim troškovima na Univerzitetu Crne Gore definisana cijena školarine, to student ima obavezu da plati naknadu za studiranje / školarinu za period studijske godine. U slučaju neizvršavanja definisanih obaveza, student je dužan da na početku godine reguliše svoj status, čime se definišu njegova prava i obaveze, kao i da izvrši naprijed navedeno plaćanje.", navodi se u saopštenju UCG-a.

Kompletno saopštenje možete pročitati na ovom linku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR