16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MJU sklopilo sporazum o saradnji sa Srednjom ekonomskom školom "Mirko Vešović”

Društvo

Comments 0

MJU sklopilo sporazum o saradnji sa Srednjom ekonomskom školom "Mirko Vešović”

Izvor: Mina

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo javne uprave (MJU) i srednja ekonomska škola "Mirko Vešović” potipisali su sporazum o saradnji, kojim će učenicima biti obezbijeđeno izvođenje praktične nastave u tom resoru.

Sporazum o saradnji između MJU i Srednje ekonomske škole "Mirko Vešović“ potpisale su danas ministarka javne uprave Suzana Pribilović i direktorica te škole Dijana Vujačić.

Pribilović je istakla da otvorena uprava podrazumijeva javnu upravu koja je efikasna, transparentna, otvorena i dostupna građanima, ali i mladima i da upravo na tome radi resor na čijem je čelu.

„Sporazumom koji smo danas potpisali obezbijediće se učenicima izvođenje praktične nastave u MJU, a prateći obrazovne programe iz oblasti prava i ekonomije”, navela je Pribilović.

Ona je kazala da kroz praktičnu nastavu u MJU učenici mogu da steknu iskustvo iz oblasti prava i ekonomije, spajajući teoriju i praksu.

Pribilović je poručila učenicima da je to dobra prilika da se usavršavaju u svojim strukama i samim tim ulažu u znanje i da jednog dana i rade u javnoj upravi.

"Iskreno mi je zadovoljstvo što sam u prilici da vas ugostim danas. Vrata MJU su vama i vašim kolegama širom otvorena, posebno imajući u vidu da ste svi vi potencijalno sjutra i službenici ovog Ministarstva. Nadam se da će ovo biti lijepa saradnja koja će vam koristiti“, dodala je Pribilović.

Vujačič je zahvalila Pribilović i njenom timu na saradnji i što su prepoznali potrebu škole, učenika i sistema obrazovanja i širom otvorili vrata da učenici ne samo teorijski, već i praktično stiču znanja MJU.

„Mi smo ciljano izabrali ovo Ministarstvo, jer znamo vašu efikasnost i kvalitet rada koji su nesporni na svim poljima“, dodala je Vujačić.

Sporazumom je, kako su naveli iz MJU, definisano izvođenje praktične nastave u skladu sa obrazovnim programima iz oblasti prava i ekonomije za učenike koji budu upućeni na praktičnu nastavu.

Nastava će se izvoditi u prostorijama MJU, u skladu sa planom realizacije koji priprema škola, a na koje taj resor daje saglasnost.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR