14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Reakcija na istraživanje o odlasku mladih iz CG - inicijativa #nećudaidem

Izvor: Ilustracija

Društvo

Comments 0

Reakcija na istraživanje o odlasku mladih iz CG - inicijativa #nećudaidem

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Inicijativa #nećudaidem sa žaljenjem konstatuje da su se naše tvrdnje o rastu procenta odlaska mladih iz Crne Gore obistinile, poručuje pokretač inicijative Vuk Vujisić. 

Istraživanje: Oko 70 odsto mladih razmišlja da napusti Crnu Goru

"Ubrzani rast odlaska mladih ukazuje na pojavu ,,domino efekta,, o kojem smo više puta govorili i koji je karakterističan za Crnu Goru kao državu koja ima oko 600.000 stanovnika.

Procenat od 70.3% mladih koji su se izjasnili da žele da napuste Crnu Goru govori i o trenutnoj društveno-ekonomskoj situaciji u državi.

Nakon objave rezultata ovog istraživanja, mislimo da je svim akterima u društvu jasno da odlazak mladih postaje problem broj 1 u Crnoj Gori i traži hitnu reakciju cjelokupnog društva", navodi on. 

Vujisić dalje poručuje:

"Osim programa koji planiramo da prezentujemo do kraja godine u kojem će se nalaziti inicijative koje bi popravile položaj mladih u društvu i samim tim smanjile težnju za odlaskom, radićemo na ostvarivanju društvenog koncezusa, makar kad je ovaj problem u pitanju.

Pozivamo sve političke partije vlasti i opozicije kao i ostale političke i društvene aktere da prihvate odgovornost i da u svojim programima na listu prioriteta postave rješavanje ovog problema.

U narednom periodu predstavnici inicijative # nećudaidem će pokušati da uspostave dijalog sa svim društvenim akterima pogotovo organizacijama mladih u političkom životu Crne Gore kako bi zajedno postavili temelj društvenog koncezusa i na taj način pokazali da nam je ovaj problem prioritetan i da ćemo sve političke i ostale razlike staviti po strani kako bi poboljšali položaj mladih.

Nadamo se da ćemo dobiti potvrdne odgovore i time kao društvo pokazati da nam je svima stalo do budućnosti Crne Gore, jer ako u naredne 2-3 godine drastično ne poboljšamo položaj mladih kroz stambenu, socijalnu i ekonomsku politiku, svim gradovima Crne Gore će zavladati bijela kuga i tada će biti kasno djelovati u tom pravcu", smatra on. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR