Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Reakcija na istraživanje o odlasku mladih iz CG - inicijativa #nećudaidem

| Postavio/la: Milena Aprcović

Reakcija na istraživanje o odlasku mladih iz CG - inicijativa #nećudaidem Ilustracija

Inicijativa #nećudaidem sa žaljenjem konstatuje da su se naše tvrdnje o rastu procenta odlaska mladih iz Crne Gore obistinile, poručuje pokretač inicijative Vuk Vujisić. 

Istraživanje: Oko 70 odsto mladih razmišlja da napusti Crnu Goru

"Ubrzani rast odlaska mladih ukazuje na pojavu ,,domino efekta,, o kojem smo više puta govorili i koji je karakterističan za Crnu Goru kao državu koja ima oko 600.000 stanovnika.

Procenat od 70.3% mladih koji su se izjasnili da žele da napuste Crnu Goru govori i o trenutnoj društveno-ekonomskoj situaciji u državi.

Nakon objave rezultata ovog istraživanja, mislimo da je svim akterima u društvu jasno da odlazak mladih postaje problem broj 1 u Crnoj Gori i traži hitnu reakciju cjelokupnog društva", navodi on. 

Vujisić dalje poručuje:

"Osim programa koji planiramo da prezentujemo do kraja godine u kojem će se nalaziti inicijative koje bi popravile položaj mladih u društvu i samim tim smanjile težnju za odlaskom, radićemo na ostvarivanju društvenog koncezusa, makar kad je ovaj problem u pitanju.

Pozivamo sve političke partije vlasti i opozicije kao i ostale političke i društvene aktere da prihvate odgovornost i da u svojim programima na listu prioriteta postave rješavanje ovog problema.

U narednom periodu predstavnici inicijative # nećudaidem će pokušati da uspostave dijalog sa svim društvenim akterima pogotovo organizacijama mladih u političkom životu Crne Gore kako bi zajedno postavili temelj društvenog koncezusa i na taj način pokazali da nam je ovaj problem prioritetan i da ćemo sve političke i ostale razlike staviti po strani kako bi poboljšali položaj mladih.

Nadamo se da ćemo dobiti potvrdne odgovore i time kao društvo pokazati da nam je svima stalo do budućnosti Crne Gore, jer ako u naredne 2-3 godine drastično ne poboljšamo položaj mladih kroz stambenu, socijalnu i ekonomsku politiku, svim gradovima Crne Gore će zavladati bijela kuga i tada će biti kasno djelovati u tom pravcu", smatra on. 

Ostavi komentar

0/300