9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjednik Opštine Tivat podnio izvještaj Dječjem parlamentu

Izvor: Foto: Opština Tivat i Miko Đuričić

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Predsjednik Opštine Tivat podnio izvještaj Dječjem parlamentu

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Više od osamdeset pitanja upravi grada postavili su juče članovi Dječijeg parlamenta Tivta, na IV zasjedanju koje je trajalo dva sata a u čijem radu je učestvovalo oko 200 mališana iz OŠ “Drago Milović” i područnih škola u Gradiošnici i Donjoj Lastvi, OŠ “Branko Brinić”, predškolske ustanove “Bambi”, Knightsbridge International i Muzičke škole Tivat.

Na pitanja su odgovarali predsjednici Opštine i Skupštine Opštine, dr Siniša Kusovac i Ivan Novosel, rukovodioci organa uprave, direktori lokalnih preduzeća, predstavnik odjeljenja bezbjednosti MUP Tivat i uprave školskih ustanova. Nakon intoniranja državne himne, Dječiji parlament je otvorio Ivan Novosel, predsjednik SO Tivat.

„Ovaj Dječijii parlament organizujemo u čast Dana opštine Tivat. Crna Gora i UN Konvencije o pravima djece, čiji je potpisnik Crna Gora“, rekao je Novosel i prepustio upravljanje sjednicom predsjedavajućem, Ivanu Vojniću, učeniku drugog razreda OŠ „Drago Milović“.

Predsjednik Kusovac podnio je Dječijem parlamentu izvještaj o aktivnostima realizovanim između dva zasjedanja navodeći da je formiran Tim za socijalnu i dječiju zaštitu, jedini u Crnoj Gori, koji čine predstavnici svih relevantnih institucija sa zadatkom da obezbijede pomoć svakom licu koje se obrati nekoj od institucija iz oblasti socijalnih pitanja.

On je naveo da je u nabavku i postavljanje video-nadzora  kod osnovne i srednje škole uloženo oko 13 hiljada eura, u vrijednosti od 60 hiljada eura je saniran krov na OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima a urađen je glavni projekat rekonstrukcije škole i vrtića u Donjoj Lastvi vrijedan 16,1 hiljadu eura.

“Kada je riječ o vašim pitanjima i zahtjevima od prošle godine, evo još rezultata. Grade se sportski tereni u Donjoj Lastvi, nastavljena je akcija “Igrališta djeci”, odnosno opremanje igrališta, rekonstruisan je mali gradski park, izgrađen košarkaški teren u Velikom gradskom parku, u toku je rekonstrukcija pomoćnog stadiona FK Arsenal.

Igralište za djecu kod zelene pijace na Seljanovu je prepoznato kao mjesto gdje se okuplja velik broj djece te je, kao što je i planirano, rekonstruisano i opremljeno novim rekvizitima. U sportskoj sali u Radovićima su nedostajali rekviziti za bavljenje sportom, ali je Opština Tivat obezbjedila sredstva i opremila salu”, naveo je predsjednik.

Među postavljenim pitanjima bila su: Ko Vam je omiljeni pjevač, i sport, kako se postaje predsjednik, kada će nove škole, vrtići i igrališta, a bilo je i malih kandidata za rad u Opštini.

Mališani su htjeli da znaju koja je omiljena igra i knjiga predsjedniku Opštine, po čemu pamti učiteljicu, da li se druži sa drugarima iz osnovne škole i koji predmet mu je bio omiljeni. Pitanja su se odnosila i na nabavku školskog autobusa, uvođenja školskih uniformi, selekcije projekata koje opština pomaže te dječijim pravima.

„Da li biste mogli napraviti zatvorene bazene da se i u Tivtu igra vaterpolo? Kada će nova škola i da li u Tivat može da dođe luna-park? Šta će biti sa aerodromom i da li će biti referenduma“, interesovalo je članove Parlamenta.

Predsjednik SO Ivan Novosel dokazao je da zna nacionalnu himnu a predstavnik OB Tivat podsjetio da jedan ili dva policajca patroliraju u blizini škola radi regulacije saobraćaja kada đaci dolaze na nastavu.

Na inicijativu sekretarke za mlade, sport i socijalna pitanja Darke Ognjanović i po želji Dječijeg parlamenta, na sjednici je uz buket cvijeća uručena zahvalnica bivšoj profesorici i predsjednici NVO „Djeca Tivta“, Slavici Vulanović za dugogodišnju posvećenost tivatskoj djeci i odličnu saradnju sa obrazovnim institucijama. 

Skupština Opštine Tivat, pored republičke, jedina u Crnoj Gori organizuje redovno zasjedanje Dječijeg parlamenta. Akcija je uspostavljena na inicijativu sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR