17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo prosvjete i Opština Tivat zajedno kreću u rekonstrukciju tivatskih škola

Društvo

Comments 0

Ministarstvo prosvjete i Opština Tivat zajedno kreću u rekonstrukciju tivatskih škola

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Ministarstvo prosvjete i Opština Tivat uložiće značajna sredstva po modelu sufinansiranja u visini od 50% dvije strane, kojima će biti rekonstruisan značajan broj škola na teritoriji opštine Tivat, saopštili su ministar prosvjete Damir Šehović i predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac.

Saradnja će biti ozvaničena i formalizovana Memorandumom, koji će ubrzo biti potpisan. 

Kako je na sastanku dogovoreno, u rekonstrukciju ulazi OŠ „Drago Milović“, na način što će biti rekonstruisana bravarija, krov škole i krov školske sale, kao i na SMŠ „Mladost“ na kojoj će biti rekonstruisana fasada i krov škole.

''Podsjećamo da su po istom modelu saradnje Opštine i Ministarstva u toku radovi na zamjeni kompletne bravarije na SMŠ „Mladost“, ukupne vrijednosti oko 100 000 eura, a da je prije dvije godine rekonstruisan zajednički sistem grijanja za ove dvije škole, vrijednosti blizu 200 000 eura''- navedeno je u saopštenju.

Određena sredstva, kako su saopštili,  biće uložena i za kvalitetno rješavanje pitanja  područnih odjeljenja OŠ „Drago Milović“ u Donjoj Lastvi i Gradiošnici, kao i područnog odjeljenja OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima. 

''Napominjemo da su u pitanju montažni objekti, te unapređenje uslova u ovim objektima zahtjeva ozbiljan pristup, izradu  kvalitetne tehničke dokumentacije i obimne rekonstrukcije ili građenje novih kvalitetnijih objekata većih kapaciteta''- navedeno je u saopštenju.

Šehović i Kusovac su istakli da je nezavisno od toga što Vlada nikad više novca nije izdvajala za obrazovnu infrastrukturu, saradnja sa lokalnim samoupravama na tom planu neophodna, jer kada je u pitanju interes djece i uslovi u kojima borave, na svim nivoima je potrebno u granicama mogućeg pružiti konkretan doprinos.

Sastanku sa ministrom Šehovićem je prisustvovao i potpredsjednik Opštine Tivat Dejan Maslovar.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR