Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Džomić: Brajović da se bavi aferama, a ne crkvom

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: Dan

Džomić: Brajović da se bavi aferama, a ne crkvom

Protojerej-stavrofor, koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić poručio je predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću da, umjesto što kleveće Crkvu, brine o svojim aferama.

Brajović je na skupu u Tirani o religijama kazao daSrpska pravoslavna crkva (SPC), posredstvom Mitropolije crnogorsko-primorske, djelovanjem na terenu i izjavama pojedinih crkvenih velikodostojnika izaziva podjelei podriva političko i pravno ustrojstvo na kojima se temelji crnogorska državnost.

Brajović: SPC izaziva podjele u društvu, donošenje zakona ima poseban značaj

''Da nijesu tužne, bile bi smiješne tiranske izjave predsjednika Skupštine Ivana Brajovića. U pitanju su klasične klevete koje, u trenutku u kome su i od koga su saopštene, imaju drugi cilj. Jasno je da njemu cilj nijesu Mitropolija crnogorsko-primorska i Srpska pravoslavna crkva. I vrapci na granama po Podgorici danas znaju da Brajović, plagiranjem tuđih ideja na krajnje nekreativan i karikaturalan način, pokušava da pažnju javnosti sa ličnih dugova, prodaje zemlje, rivolving kartica sa enormnim minusima, oročenih bankarskih depozita javnog preduzeća koje kontroliše njegova politička partija, najavljenih snimaka i drugih zaprepašćujućih problema koje ima i kao ličnost i kao političar skrene na Mitropoliju i SPC''-  smatra Džomić.

Džomića čudi što Brajović nije pominjao Mitropoliju i SPC kada je, kako pretpostavlja, "sa rukom na srcu, prodavao đedovinu po Bjelopavlićima i kada je rivolving karticu dovodio do pozitivne nule".

''O podrivanju pravnog i državnog poretka Crne Gore valjda bolje od njegovih izjava svjedoči činjenica da je protiv njega, a ne protiv Mitropolije formiran predmet u Specijalnom državnom tužilaštvu. Nije bio tako glagoljiv prethodnih dana na domaćem terenu kada je nemušto pokušavao da objasni svoju ulogu u aferama koje se vezuju za njegovo ime, prezime i državnu funkciju. Brajoviću je savjetnije da svoju pažnju usmjeri na svoje probleme i da se pomoli Bogu da mu dometne snage da svoj krst ponese dostojanstveno i odgovorno, a ne da kleveće Crkvu. No, bojim se da u njegovom slučaju ni Bog, dok se ne pokaje, ne može pomoći'' - zaključio je Džomić.

Komentari

Šćepan,

Tako je pope. Đe su , Boga ti , i šta rade : Pahomija , Kačavenda i Filaret ? Volimo te Crna Goro!

svojnasvome,

Zamislite nekog popa CPC da usred BG ovako nešto kaže na račun predsjednika Skupštine Srbije. Mrak bi ga progutao.

zordan,

Kakva je to crkva ciji su sveci cetnicki koljaci . DZomicu pomoli se i trazi oprostaj od boga za sve njihove zrtve , a do tada je najbolje da cutis i ne moralises .

mr,

Zajačio si, nema kud više. Još malo pa ćeš početi da izdaješ naređenja i ovoj dvojici. Ne vjerujem da na ovakav način i sa ženom komuniciraš!

plavcetinje,

Bravo Crnogorci. Ne smijete ni mrko pogledati čovjeka koji nema čak ni državljanstvo Crne Gore.

Pustahija Milorad,

Džomke, pada li ti na um da bi i ti i Amfy trebali prestati da se bavite politikom i to onom najprljavijom i biznisom. Pročitah negdje da bi bilo neophodno hristjanizovati Srpsku pravoslavnu crkvu. Stidite se!

Ostavi komentar

0/300