Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Državno takmičenje učenika Crne Gore ''Energija u žici''

| Postavio/la: Ana Ašanin

Državno takmičenje učenika  Crne Gore ''Energija u žici''

Crnogorski elektrodistributivni sistem i Udruženje nastavnika elektrotehnike Crne Gore (UPECG) drugu godinu zaredom organizuju Državno takmičenje učenika crnogorskih srednjih škola iz oblasti elektrotehnike ''ENERGIJA U ŽICI“.

Učestvovaće tročlani timovi iz obrazovno-vaspitnih ustanova koje u svom profilu imaju zanimanja iz oblasti elektrotehnike (Srednja stručne škole iz Berana, Srednja elektrotehnička škola iz Podgorice, Srednja mješovita škola iz Tivta, Srednja stručna škola iz Nikšića, Srednja elektro-ekonomska škola iz Bijelog Polja i Srednja stručna škola iz Pljevalja). Takmičenje obuhvata teorijski i praktični dio.

Takmičarska znanja i vještine ocjenjivaće tročlani stručni žiri u sastavu: prof. dr Vladan Durković sa Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici, Slobodan Kovačević, šef Centra za lokalno upravljanje mrežom u CEDIS – u i Sandra Brkanović iz Centra za stručno obrazovanje.

CEDIS je za pobjednike takmičenja obezbijedio vrijedne novčane nagrade.

Takmičenje će u centru ya obuku CEDIS-a na Bulevaru Vojvode Stanka Radonjića bb.otvoriti Marko Radulović, generalni direktor Direktorata za energetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije i Miodrag Čanović, predsjednik Odbora direktora CEDIS - a;

Na zatvaranju (oko 14 sati) će govoriti Veljko Tomić, generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete.

Ostavi komentar

0/300