Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Đukanović čestitao 60 godina Pomorskog fakulteta

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Đukanović čestitao 60 godina Pomorskog fakulteta

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom jubileja - 60 godina postojanja i rada Pomorskog fakulteta u Kotoru, dekanu Špiru Ivoševiću, profesorima, studentima i svima zaposlenima na fakultetu uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Vaš fakultet je čuvar slavne tradicije i vjekovnog nasljeđa crnogorskog pomorstva, koji generacije pomoraca priprema kroz savremene studijske programe, u duhu novih tehnoloških dostignuća i standarda u ovoj oblasti“, kazao je Đukanović.

Predsjednik je istakao da su kadrovi osposobljeni na Pomorskom fakultetu Kotor decenijama davali značajan doprinos razvoju pomorske privrede i ukupnom napretku Crne Gore.

„Kvalitet rada ove obrazovne ustanove dobija najbolju potvrdu kroz kontinuirano angažovanje svršenih studenata u pomorskim kompanijama širom svijeta, a istovremeno je i kadrovska baza za revitalizaciju ove privredne grane u našoj zemlji. To je posebno važno danas za Crnu Goru koja je pomorska, mediteranska država, uvažena članica NATO, u poodmaklom pregovarčkom procesu sa EU“, zaključio je Đukanović.

Ostavi komentar

0/300