10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković čestitao Dan opštine Tivat: Ponosni na rezultate i razvojne perspektive

Društvo

Comments 0

Marković čestitao Dan opštine Tivat: Ponosni na rezultate i razvojne perspektive

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je rukovodstvu i građanima Tivta predstojeći Dan opštine uz ocjenu da mogu biti ponosni na postignute rezultate i razvojne perspektive.

Tivat, kako je kazao premijer Marković na sastanku sa predsjednikom Opštine Sinišom Kusovcem i predsjednikom Skupštine opštine Ivanom Novoselom, ima razvojnu ekspanziju iznad crnogorskih standarda, a pohvalio je i ulaganja u izgradnju društvene infrastrukture.

Na sastanku je razgovarano i o valorizaciji aerodroma, a sagovornici su se saglasili da će davanje koncesije donijeti višestruke benefite kako za opštine i stanovnike Tivta i Podgorice, tako i za cijelu državu, saopšteno je iz Vlade. 

Unapređenje putne infrastrukture u Tivtu, kako je kazao Kusovac, prioritet je za lokalnu samoupravu i u tom kontekstu naglasio izgradnju bulevara od aerodroma do grada, dužine 4,2 kilometra, a vrijedne 10 miliona eura.

"Takođe, ukazao je na ulaganja u vodovodna i kanalizaciona postrojenja, a kao posebno značajno istakao potrebu rekonstrukcije i unapređenja predškolskih i školskih objekata na području opštine. Planirana je i izgradnja sportske hale, a očekuje se ubrzo useljenje u novoizgrađeni dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju.

Predsjednik Vlade je podsjetio i na rezultate Vlade u oblasti ekonomske politike – obezbjeđivanje stabilnosti javnih finansija, ekonomskog rasta po stopi od skoro pet odsto, otvaranju oko 30.000 novih radnih mjesta i smanjenju nezaposlenosti za osam odsto. Uz sve to, u mandatu ove Vlade su bila rekordna izdavajanja za Kapitalni budžet i izgradnju infrastrukture", dodaju u saopštenju. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR