Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Klinički centar i Dom zdravlja: Zajedničkim aktivnostima protiv nasilja

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Mina

Klinički centar i Dom zdravlja: Zajedničkim aktivnostima protiv nasilja

Klinički centar Crne Gore (KCCG) i Dom zdravlja Podgorica (DZP), obilježiće sjutra Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama nizom aktivnosti čiji je cilj podizanje svijesti o sprječavanju nasilja.

Psihijatri i psiholozi ove dvije zdravstvene ustanove od devet do 12 sati u prostorijama Poliklinike KCCG–a dijeliće građanima promotivni materijal i kratkim prezentacijama objašnjavati važnost prepoznavanja i sprječavanja nasilja.

„Važnost prepoznavanja bilo kog oblika nasilja i zlostavljanja ne mora biti samo u nadležnosti institutcija koje se bave isključivo ovom tematikom, već i našeg zdravstveng sistema, koji može doprinijeti i biti važan faktor u prepoznavanju nasilja“, navodi se u saopštenju KCCG-a.

Iz KCCG-a su dodali kako je cilj obilježavanja ovog datuma podizanje svijesti građana o važnosti sprečavanja diskriminacije među polovima.

Kako su naveli u saopštenju, medijima će se obratiti psihijatri Klnike za psihijatriju KCCG - a, Centra za mentalno zdravlje DZP i klinički psiholozi Klinike za onkologiju i radioterapiju KCCG-a.

U svijeti se 25. novembar obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama od 1990. godine.

Ostavi komentar

0/300