Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Jelušić: Carević mora da snosi odgovornost zbog skrnavljenja himne

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Pobjeda

Na sjednici intonirana skraćena verzija himne!

Jelušić: Carević mora da snosi odgovornost zbog skrnavljenja himne

Odbornik DPS-a Predrag Jelušić, koji je danas napustio svečanu sjednicu SO Budva povodom Dana opštine, kazao je da je ogorčen što je sjednica počela skraćenom verzijom himne, koja je, kako tvrdi, trajala 22 sekunde.
 
"Poslije ovakvog načina intoniranja državne himne napustili smo sjednicu jer ovo je skrnavljenje i nijesmo htjeli da prisustvujemo dalje sjednici koja treba da bude svečana i gdje je trebalo ispoštovati simbole onako kako zakon predlaže i interpretirati himnu na način kako to predviđa zakon", rekaoje Jelušić.

Pošto se, kaže, to nije desilo, on je, zajedno sa dijelom kolega iz Crnogorske i SDP-a, koji čine vladajuću koaliciju u Budvi, napustio sjednicu.

"Nijesmo htjeli da budemo tio tog performansa koji je ličio na sve osim na svečanu sjednicu koja je sjednica svih građana Budve, sjednica svih političkih partija i gdje je trebalo da se slavi 75 godina oslobađanja Budve", rekao je Jelušić.

Upitan da prokomentarišem navode predsjednika Skupštine Budve Marka Carevića koji je kazao da je u pitanju tehnička greška, Jelušić je kazao da nema riječi o tehničkoj grešci, već o namjeri.

"Carević ili neko drugi ko je to pripremao treba da snosi odgovornost. Tehnička greška je kada fali struja, kada tehnika zakaže, ovo je bila jasna namjera", dodao je Jelušić.

On je pozdravio odluku odbornika SDP-a i Crnogorske da napuste sjednicu, a, kako kaže, „svi građani Budve bi trebalo da imaju jednak odnos prema ovom skandalu“.

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da ministarka javne uprave Suzana Pribilović nije napustila sjednicu, Jelušić je kazao da je to pitanje za nju.

"To treba pitati ministraku i ostale činovnike koje imenuje Vlada ove države", zaključio je Jelušić.

Iako osuđuje to što se jutros desilo na obilježavanja Dana opštine Budva, predsjednik opštinskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović nije bio među onima koji su napustili svečanu akademije povodom tog događaja.

Bulatović je Pobjedi rekao da je iz poštovanja prema onome što Dan oslobođenja znači za Budvi i Budvane odlučio da ostane u sali i sačeka završetak filma koji pušten.

Povodom navoda predsjednika opštine Budva Marka Carevića da je u pitanju tehnička greška, Bulatović je Pobjedi kazao kako se to, ukoliko je tačno, moglo ispraviti.

"Ako je zaista bila greška, onda se ta greška mogla ispraviti. Ne znam zašto nije. Ljudi koji su smatrali da nije ispoštovana himna su napustili salu i ja ih razumijem. Ja sam iz poštovanja prema Danu oslobođenja ipak odlučio da ostanem u sali do završetka filma koji je pušten", rekao je Bulatović.

Podsjećamo, predsjednik budvaske Opštine Marko Carević rekao je da je bilo dogovoreno da se intonira instrumental kompletne himne, kao i da mu je žao što je došlo, kako tvrdi, do tehničke greške, pa je zbog toga emitovana samo jedna strofa himne.

Carević je nakon završetka sjednice kazao da on državnu himnu poštuje.

“Žao mi je, nije bila namjera, desi se”, rekao je on.

Komentari

Šćepan,

Hahahaha, koalicioni partneri napuštili śednicu !? A zašto!? A onda se poslije himne pojavili preśednik partije i lokalni “bankar”. Kakva sprdnja sa Crnom Gorom...sramotno! Nadam se da nećete još dugo. Dosta je bilo! Volimo te Crna Goro!

Ostavi komentar

0/300