7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko ne poštuje simbole, da ide kod psihijatra

Izvor: Foto: Pobjeda

Društvo

Comments 2

Ko ne poštuje simbole, da ide kod psihijatra

Izvor: Dnevne novine

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Potpuno je nenormalno da neko ne poštuje simbole svoje države. Mogu da mu se ne sviđaju, ali se moraju poštovati, kazao je funkcioner Socijaldemokrata Budve Žarko Radulović.

On je tako prokomentarisao izmjene Zakona o javnom redu i miru, čije će se nepoštovanje novčano kažnjavati.

Izmjene Zakona o javnom redu i miru, koje se nalaze u skupštinskoj proceduri, predviđaju da fizičko lice koje prilikom izvođenja državne himne, u slučajevima kada je to predviđeno propisima, sjedjenjem, zviždanjem, stvaranjem buke ili na drugi način ne oda joj počast kazniće se novčanom kaznom od 700 do dvije hiljade eura.

U posljednje vrijeme nepoštovanje državnih simbola bilo je posebno izraženo prilikom raznih manifestacija u Budvi, a Radulović kaže da je u svakoj zemlji na svijetu postoji nepoštovanje simbola države.

“Dobro je što je Vlada predložila ove izmjene zakona, ali ja bih dodao jedan član koji bi predviđao da onaj koji ne poštuje zastavu, grb i himnu svoje zemlje mora da ode i kod psihijatra. Potpuno je nenormalno da neko ne poštuje simbole svoje države. Mogu da mu se ne sviđaju, ali se moraju poštovati”, kaže Radulović za Dnevne novine.

On smatra da oni koji ne poštuju simbole svoje države ne mogu da cijene ni sebe niti simbole neke druge države.

“Ne mogu reći da je uvijek u pitanju zla namjera, već da ima i ostrašćenosti koja te pojedince vodi u krajnost. A zbog ostrašćenosti su, a mi smo svi tome svjedoci, jer se to dešavalo i u našem okruženju, stradale i čitave nacije, a kamoli pojedinci. Oni imaju poriv da unište sve što nije po njihovoj volji i po njihovoj zamisli. Mnogi nijesu ni svjesni šta rade, zato, pored onih koji će sprovoditi ovaj zakon i za doktore u Crnoj Gori ima dosta posla”, kaže Radulović.

On zaključuje da još uvijek ima onih, a u ogromnoj su manjini, koji nijesu svjesni da je Crna Gora država koja ima svoje simbole i koje poštuje čitav svijet.

“Moraće i oni”, zaključuje Radulović.

U Crnoj Gori je od proglašenja nezavisnosti u nekoliko navrata dolazilo do drastičnih nepoštovanja državnih simbola, a to je naročito bilo izraženo neustajanjem prilikom intoniranja himne.

Posljednji takav slučaj je zabilježen u prilikom svječane sjednice povodom Dana opštine Budva, kada je himna skraćena na tridesetak sekundi i kada tokom njenog intoniranja nije ustao gornjogrbaljski paroh Miajlo Backović.

Vlada je zatražila da se izmjene Zakona o javnom redu i miru, zbog problema u praksi prilikom primjene važećeg zakona, donesu po skraćenom postupku.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Momčilo,Vrulja

Tačno tako Raduloviću, to su psihijatrijski slučajevi.Potreban im je detaljan pregled .

Nikola

Prije doktora treba mu novcano to naplatit...nista ne boli ka po dzepu ! Isto tako i za ove sto sprovode zakon da ne bude "gledanja kroz prste "