Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Mladi "preuzimaju" Unicef u Crnoj Gori

| Postavio/la: Ana Ašanin

Mladi "preuzimaju" Unicef u Crnoj Gori Foto: Ilustracija

Povodom 30. rođendana Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima djeteta, mladi evropski ambasadori preuzeće Unicef u Crnoj Gori sjutra od 10 sati.

U Plavoj sali Eko zgrade UN-a, mladi evropski ambasadori će organizovati javni razgovor o stanju prava djeteta u zemlji sa šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osamom Kogalijem.

Tridesetominutnom razgovoru mladih sa Kogalijem prisustvovaće i šef Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasador Aivo Orav.

Sa Kogalijem će razgovarati mladi evropski ambasadori iz Podgorice, Nikšića, Berana, Kolašina i Rožaja. 

Kako se navodi u saopštenju, Klub mladih evropskih ambasadora osnovali su Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar u aprilu 2019. sa ciljem okupljanja aktivnih i entuzijastičnih srednjoškolaca i studenata zainteresovanih da se upoznaju sa mogućnostima koje evropske integracije nude društvu i mladima u zemlji, kao i da nauče više o zajedničkim evropskim vrijednostima i načinu života u Evropskoj uniji.

Unicefovi volonteri – mladi reporteri prethodno su 15. novembra, povodom 30. rođendana Konvencije UN-a o pravima djeteta, preuzeli Delegaciju Evropske unije u Crnoj Gori, kada su sa ambasadorom EU Aivom Oravom razgovarali o procesu pristupanja Evropskoj uniji iz perspektive mladih koji odrastaju u digitalnom dobu.

Mladi reporteri su ključni glasnogovornici UNICEF-ove kampanje medijske pismenosti #BirajmoStaGledamo, koja je nedavno dobila nagradu Globalnog udruženja medijske pismenosti, navodi se u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300