Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Izvođač radova ignorisao odluke nadležnih: U Ulcinju srušen nelegalni objekat

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Uhapšen izvođač radova

Izvođač radova ignorisao odluke nadležnih: U Ulcinju srušen nelegalni objekat

Nelegalni objekat srušen je danas u maslinjaku Bašbuljuk u Ulcinju, dva dana nakon izdatog rješenja i hapšenja izvođača radova koji je ignorisao odluke nadležnih organa i nastavio dalju gradnju nelegalnog objekta, saopšteno je iz Vlade.

Administrativno izvršenje Rješenja o rušenju objekata započelo je u 13 sati i završeno za pola sata.

"Nadzor nad bespravno izgrađenim objektom započeli su 11. novembra ove godine inspektori Urbanističko-građevinske inspekcije Ministarstva održivog razvoja i turizma i to po službenoj dužnosti. Prilikom nadzora utvrđenoje da se izvode radovi na prizemnom objektu sa betonskom pločom na kojoj je izgrađena drvena konstrukcija i to bez prijave i odgovarajuće dokumentacije", navedeno je u saopštenju. 

13. novembra završen je inspekcijski nadzor i zapisnički je naložena zabrana izvođenja daljih radova.

"Inspekcijskim nadzorom koji je ponovljen 8. decembra utvrđeno je da su u međuvremenu odnosno nakon naložene zabrane nastavka izvođenja radova izvođeni novi radovi na objektu te je 10. decembra donijeto Rješenje o rušenju bespravno podignutog objekta. U odnosu na navedeno, podnijeta je krivnična prijava protiv lica za koje postoji osnov sumnje da je počinilo krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje", navedeno je u saopštenju Vlade. 

Ministarstvo održivog razvoja i turizma navodi da je riječ o lokalitetu na kojem je tokom 2018. u požaru velikih razmjera stradalo više od 1.000 stabala maslina.

"I ovog puta ističemo da je gradnja bez posjedovanja zakonom propisane dokumentacije i prijave građenja krivično djelo, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina. S obzirom na to da ovakva gradnja trajno mijenja i uništava prostor i direktno utiče na smanjenje kako sadašnjih, tako i budućih razvojnih mogućnosti i uzrokuje posljedice krupnih razmjera Ministarstvo održivog razvoja i turizma će beskompromisno sprovoditi zakon, spriječiti bespravnu gradnju i inicirati procesuiranje lica koja se eventualno budu oglašavala o odluke nadležnih organa", navedeno je u saopštenju Vlade.

Ostavi komentar

0/300