14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krenula pomoć Crne Gore Albaniji

Izvor: Foto: Ministarstvo zdravlja

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Krenula pomoć Crne Gore Albaniji

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ministar zdravlja Kenan Hrapović ispratio je sa ambasadorom Albanije u Crnoj Gori Riđem Kurtezijem konvoj pomoći - medicinska sredstva i ljekove - Vladi Albanije.

"Nakon razornog zemljotresa koji je pogodio naše susjede u Albaniji, u šta sam se i lično uvjerio nakon posjete toj zemlji samo dan nakon tog strašnog dogadjaja, ponudili smo našim prijateljima kao država, svu potrebnu pomoć. Bili smo sa njima u stalnoj komunikaciji i na osnovu njihovih iskazanih potreba i djelovali. 

Posredstvom diplomatskih kanala od resornog ministarstva zdravlja Albanije dostavljena je molba za pomoć u obezbeđivanju određenih medicinskih sredstava i opreme. Ministarstvo zdravlja organizovalo je akciju prikupljanja i danas smo ovdje, na graničnom prelazu Božaj da, zajedno sa ambasadorom Albanije u našoj zemlji, ispratimo tražena medicinska sredstva, opremu, lijekove. 

Distributeri medicinskih sredstava, opreme i ljekova pokazali spremnost da pomognu. Naglašavam da se osim državnog Montefarma, akciji odazvalo i više privatnih kompanija, na čemu im drzava iskazuje zahvalnost.

To su: Farmont DOO, Glosarij DOO, Osmi red - D DOO, Monte D DOO, Anik-Atik DOO, Business Montenegro AD, Nativa DOO, Medica DOO, Inel Medica DOO, Danlab DOO", naveo je ministar i najavio da se tu pomoć neće završiti. 

"Kao država ćemo i dalje delovati na način da pomognemo u saniranju posljedica zemljotresa. Vrijednost donacije je 45,233.40 eura", istakao je Hrapović. 

Ambasador Albanije u Crnoj Gori, Riđi Kurtezi zahvalio je Ministarstvu zdravlja i ministru Hrapoviću na brzoj reakciji i obezbijeđenoj pomoći.

Takođe, zahvalio je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, predsjedniku Vlade Dušku Markoviću i Skupštine Ivanu Brajoviću kao i svim građanima naše zemlje na iskazanoj solidarnosti, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR